Herkenbare situaties tijdens het uitgaan

Herkenbare situaties tijdens het uitgaan

Door June

Eindelijk: het is weer weekend! En dat betekent tegelijkertijd voor velen om weer eens uit te gaan op een heerlijke vrijdag- of zaterdagavond. Zo'n nachtje stappen bestaat uit talloze clichés. Ik benoem er zes, herken jij ze?

1. Fake ID
Het begint al met het afstruinen van je contactenlijst op Whatsapp: op zoek naar die ene zestien- of achttienjarige waarvan jij wellicht het id kan lenen.  Nogal awkward af en toe, vooral als je degene bij wie je bedelt nauwelijks meer spreekt. Eenmaal een id bemachtigd, is het nog maar de vraag of je binnenkomt. Terwijl je zo nonchalant mogelijk een gesprek voert met je vriendin, loop je langs de beveiliger met je grootste pokerface óóit. En wanneer het is gelukt ben je natuurlijk zo blij als 'n kind!

2. Wel of geen jas?
Één van mijn grootste struggles tijdens het uitgaan, en dan met name in de winter: moet ik wel of geen jas aandoen? Het is super koud zonder jas, maar een jas bij je hebben heeft zo ook zijn nadelen. Als er geen garderobe is, moet je 'm de hele tijd overal mee naar toe nemen, en als er wel een garderobe is, moet je minstens een halfuur wachten voordat je je jas überhaupt kwijt kunt. Ook na afloop van het uitgaan is het enorm druk bij de garderobe en ben je gegarandeerd weer 'n halfuur verder. 

3. (Nep)dronken
Je hebt altijd wel iemand in je groep die helemaal van de aardbol verdwenen is door een overschot aan alcoholische drankjes. Nadat hij of zij veel te veel  biertjes en shotjes Flugel naar binnen heeft gewerkt, is er één ding zeker: kotsend, zingend, knuffelend en wellicht een tikje agressief brengt hij/zij de avond door. En tegenwoordig zijn er niet alleen mensen die dronken worden van alcohol, ook genieten mensen er steeds meer van om 'het dronken zijn' te faken, waar overigens mijn grootste irritatie ligt (laten we die trend vooral niet voortzetten).

4. Favoriete nummer
Als de verveling toeslaat tijdens 'n feestje en jouw favoriete nummer wordt ineens gedraaid, leef je helemaal op. Terwijl je ieder woord van de songtekst keihard meezingt en onwijs tekeer gaat met jouw willekeurige dansmoves op dit lekkere nummer, lachen je vrienden (en wellicht ook buitenstaanders) je heel hard uit. Maar wat maakt het uit, door dat ene nummer heb je wel een topavond gehad! 

5. Huilende meisjes
Terwijl een jongen zich de man van de avond voelt omdat hij wel vier meisjes op één avond gezoend heeft, veroorzaakt dat tegelijkertijd soms verdrietige meisjes: één van die vier meisjes voelde zich enorm bijzonder, maar hoorde na haar zoen dat ze één van de velen was. En dat fenomeen zorgt ervoor dat er altijd wel huilende meisjes te vinden zijn op 'n feestje. 

6. Vrienden maken op de wc

Terwijl je je vrienden op de wc helpt om te voorkomen dat ze de boel onder kotsen, maak je ondertussen een hoop nieuwe vrienden op de wc: ze helpen je onmiddellijk met je dronken vrienden, nemen duizend selfies met je en fixen wellicht ook nog eens drank voor je! En als je thuis bent verschijnen er ineens immens veel volg- en vriendschapsverzoeken op Instagram en Facebook. 

Herken jij jezelf in deze situaties? Zo niet, dan feest je waarschijnlijk verkeerd.

Gepubliceerd op 23 februari 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.