Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jonge ondernemers: Eline maakt concertfoto's

Jonge ondernemers: Eline maakt concertfoto's

Door Anouk

Je herinnert je vast nog een concert waar je bij bent geweest. Van je lievelingsband, een nieuwe ontdekking of een guilty pleasure. Het liefst zou je misschien wel elke week gaan, maar helaas zijn concerten nog altijd een dure aangelegenheid. Eline Duijsens (18) pakt het slim aan. Zij combineert haar passies voor fotografie en muziek en schiet wekelijks foto's bij te tofste concerten.

 

Nieuw: een tweede editie van de jonge ondernemersreeks op Scholieren.com. Over jongeren die hun eigen bedrijfje runnen en daarmee een aardig zakcentje bijverdienen. En bovendien de coolste en interessantste dingen meemaken.

 

Spontaan begin

Eline's bestaan als concertfotograaf ontstond eigenlijk heel spontaan. “Het begon eigenlijk allemaal tijdens het Stadshart Festival in Amstelveen. Ik besloot mijn camera mee te nemen, want een van mijn favoriete bands, Handsome Poets, trad daar op. Ik was totaal nog niet serieus bezig met fotografie, het enige wat ik een beetje deed was op vakantie foto's maken, maar ja dat doet iedereen. Die foto's die ik daar maakte bleken best wel prima te zijn en zo is eigenlijk het balletje gaan rollen.”

 

Contacten

“Na die ene actie in Amstelveen kwam ik in contact met andere kleine bandjes. Via via leerde ik steeds meer mensen kennen. Die contacten heb je echt nodig, zonder hen was ik nu niet geweest waar ik nu sta. Ik heb nu nog een beetje die cute-factor; daarom mag ik eerder komen fotograferen dan wanneer ik ouder was geweest, dat speelt ook mee denk ik. Ondertussen fotografeer ik heel vaak bij twee bands uit Dublin: Raglans en Otherkin. Ik wil Music Business gaan studeren in Berlijn en daar is het heel belangrijk dat ik een uitgebreid portfolio kan laten zien en zo kan bewijzen dat ik veel contacten heb. Mijn netwerk is dus eigenlijk alles voor me.”

 

Lowlands

Raglans en Otherkin waren ook de twee bands met wie Eline mee mocht naar Lowlands, een droom die uitkwam. “Bij het allereerste concert dat ik fotografeerde heb ik nog gedacht: wat zou het vet zijn om over tien jaar op Lowlands te mogen fotograferen. Een jaar later stond ik er gewoon al. Het was echt het allerleukste wat ik ooit heb gedaan en ook ontzettend onwerkelijk, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Het was ook pas twee dagen van tevoren geregeld en toen ik tegen mijn vrienden zei dat ik gratis naar Lowlands kon om te fotograferen stonden die ook helemaal versteld, het was gewoon echt fantastisch.”

 

Keuzes

“Laatst was ik de woensdag voor de SE-week naar een concert in Londen om foto's te maken, dat was best een moeilijke keuze, want zonder m'n diploma kom ik natuurlijk nog nergens. Toch ben ik ervoor gegaan, omdat ik deze kans niet kon laten liggen. Het staat niet alleen fantastisch op mijn CV en portfolio, maar het was ook een hele toffe band.” De combinatie met school valt Eline wel zwaar af en toe. “Ik weet zelf eigenlijk ook niet hoe ik het doe. Concerten zijn altijd 's avonds natuurlijk, dus dat gaat ten koste van mijn slaap. Ik neem de tijd dag voor dag en hopelijk komt het dan goed.”

 

Hulp is goed

Opofferingen zijn dan misschien nodig, Eline gaat er wel vol voor. Toch is klein beginnen belangrijk. “Je moet niet te hoge verwachtingen hebben. Dat ik na een jaar op Lowlands stond had ik nooit durven dromen, maar ik ben ook nog steeds ontzettend blij en verrast als ik in een klein zaaltje sta te fotograferen. Be humble, dan vinden mensen je ook gelijk een stuk aardiger.”

Wat Eline andere jonge ondernemers vooral op het hart wil drukken is dat je niet bang moet zijn. “Hulp heb je nodig en is juist supergoed om te hebben. Vraag er gerust om, want mensen zijn vaak zelfs een beetje vereerd. Je netwerk is alles, dus wees niet bang om op mensen af te stappen of om brutale mailtjes te sturen. Alhoewel ik ook nog iedere keer in m'n broek schijt hoor, haha.”

Gepubliceerd op 18 januari 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.