Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Een brief aan mezelf

Door Amber

De laatste tijd ben ik niet bepaald blij met mijn eigen keuzes en de manier waarop ik door het leven ga. Daar moet verandering in komen en wanneer kan ik daar nou beter mee begin dan nu, in het nieuwe jaar? Daarom schrijf ik mezelf nu een brief voor wat extra motivatie. 

Beste Amber,

Waarom ik je schrijf: ik heb een beetje gezien hoe je nu aan het leven bent en denk dat er heel wat mag veranderen. Ik hoop dat je (ik) tegen kritiek kan. Ten eerste: waarom spreek je amper af met vrienden? Zo vriendloos ben je niet, dus waarom doe je dan helemaal niks? Op school roep je altijd dat je echt weer moet chillen met jan en alleman, maar uiteindelijk gebeurt er niks. Over een paar maanden zijn al je vrienden verspreid over het hele land en heb je er spijt van dat je nu niet genoeg tijd met ze hebt doorgebracht. Dus verzin iets leuks om te doen, stuur wat appjes en wees eens gezellig. 

Verder zie ik je bijna nooit fanatiek aan je huiswerk. Even een reminder: over een paar maanden word je in de gymzaal verwacht voor je eindexamens. Dat zijn niet zomaar toetsjes waar je de dag van te voren aan kan beginnen. Maak een planning, en hou je voor de verandering ook aan die planning. Zo voel je je meteen productiever, slaap je beter en heb je minder stress de dag voor de toets. Doen dus.

Ook mag je je over al het andere in je leven, behalve school dus, juist minder zorgen maken. Zo'n ramp is het allemaal niet. Dus stress niet over wat anderen van je denken en wees zelfverzekerd. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel makkelijk, maar dat is het niet. Het kost nu eenmaal tijd en wat moeite, maar volgens mij moet dit lukken. Verder hoef je ook niet zo te stressen over de toekomst, het wordt tijd dat je gewoon geniet van het leven nu.

Ten slotte mag je best wat minder gebruikmaken van het internet. Tuurlijk, het internet is een heerlijke plek om te ontspannen en de fangirl te zijn die je diep van binnen bent, maar de rest van de wereld is er ook nog om te ontdekken. Lees eens een goed boek, ga wandelen of maak foto's. Als je maar niet naar een scherm zit te staren de hele dag. Later kan je dan fancy doen over al die boeken die je kent of alle nieuwe foto's die je hebt gemaakt. In plaats van alleen maar te kunnen praten over de nieuwste memes die je hebt gezien. 

Lees deze brief eens goed en volg dit fantastische advies vooral op. Mij wil je namelijk niet boos hebben hoor..

Groetjes,

 

Amber

Gepubliceerd op 12 januari 2017


Alles over de examens in je timeline?