Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De beste YouTube-leraar: Meneer Megens

De beste YouTube-leraar: Meneer Megens

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week:  Marijn (16) over: Meneer Megens.

"Meneer Megens geeft online rekenuitleg aan vmbo’ers en mbo’ers. Ik heb zijn filmpjes ontdekt toen ik een keer moest rekenen via Studiemeter, een online werkboek, en even niet meer wist hoe ik breuken moest optellen en aftrekken. Sindsdien kijk ik zijn video’s nog redelijk vaak, vooral die over breuken. Meestal gebruik ik ze als mijn leraar iets heeft uitgelegd wat ik niet snap, maar af en toe kijk ik ze ook terug voor een toets.

Vaak hebben zijn filmpjes een heel mooi intro met zijn naam en een beat die dropt, haha. Ook begint hij met een plechtig ‘beste studenten…’ wat ik heel grappig vind. Megens heeft een camera boven zijn hoofd die het papier opneemt waar hij op schrijft, plus een camera die filmt hoe hij uitleg geeft. In sommige filmpjes zie je hem ook voor een digiboard staan. Die zijn veel professioneler, maar na de ‘digiboard-fase’ is hij weer gewoon achter een tafel gaan zitten. Soms gaat hij naar een locatie toe om daar een rekensom in de praktijk uit te leggen, dat is lachen en nog steeds heel leerzaam. En in zijn nieuwste filmpjes staat hij voor een krijtbord.

De filmpjes duren gemiddeld een minuut of zes. Daardoor krijg je veel informatie in één keer, maar hij herhaalt dingen en geeft meerdere voorbeelden. Dus het wordt steeds makkelijker, zeker als je meedoet met zijn voorbeelden. Dat hij zo duidelijk en goed praat, is voor mij heel belangrijk, anders kan ik me echt niet concentreren. Al kan het geluid soms wel wat beter zijn, want in sommige filmpjes waarin hij voor de klas staat galmt het echt heel erg. Of hij concurrenten heeft, weet ik eigenlijk niet. De filmpjes van Meneer Megens zijn de enige die ik kijk. En ze helpen echt: die breuken lukken me nu makkelijk."

Gepubliceerd op 13 december 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.