De beste Youtube-leraar: Meneer Wietsma

De beste Youtube-leraar: Meneer Wietsma

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Pepijn (18) over Meneer Wietsma.

¨Het vak natuurkunde is een vak dat ik leuk vindt, maar wat me in havo 5 soms aardig wat hersenspinsels kostte. Ik ben namelijk van vmbo 4 direct overgestapt naar eindexamenjaar havo en daar ging het tempo ineens een stuk sneller. De uitleg van mijn docent was goed, maar door een drukke klas kon ik me minder goed concentreren waardoor ik de stof die hij doceerde soms niet optimaal op kon nemen.

Goede uitleg zonder slakkentempo

Daarom ging ik op zoek naar een manier waarop ik de lesstof door kon nemen in iets meer stilte. Ik vond dat op het Youtube-kanaal ´Meneer Wietsma´: het hoofdstuk over krachten stond volledig in videovorm op zijn kanaal.

Zijn video´s waren een uitkomst voor mij: op een overzichtelijke en niet te snelle manier legt hij soms moeilijke formules uit aan de hand van beeldende voorbeelden. In tegenstelling tot een docentenkanaal wat ik vond met een leraar die sprak in slakkentempo, heeft Wietsma een prettige stem die niet gaat irriteren.¨

Stof van binnenuit kennen

De video´s van zijn kanaal zijn gesorteerd per onderwerp in afspeellijsten. Daardoor kon ik toen ik de eerste video over energie begreep meteen door naar de volgende zonder eerst te moeten zoeken. Dat scheelde mij tijd die ik tijdens het leren voor mijn tentamens goed kon gebruiken.

Voor natuurkunde ben ik uiteindelijk toch naar havo 4 gegaan: ik wilde de basis van de leerstof toch eerst goed kennen voordat ik mij aan het examen ging wagen. Nu ik weet dat het kanaal van Meneer Wietsma bestaat, kan ik het wel gelijk gebruiken om op een normaal tempo door de havo 4 stof heen te gaan. Het feit dat ik dan alle onderwerpen in het boek van binnenuit ken aan het einde van dit jaar, geeft me het vertrouwen dat ik het examen ga halen volgend schooljaar.¨

Gepubliceerd op 29 november 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.