Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vijf dingen die je 's winters denkt op de fiets

Vijf dingen die je 's winters denkt op de fiets

Door Anouk

De zomer is nu echt voorbij en de winter komt er weer aan. Het is koud, het regent en wat je ook probeert, je komt altijd op plek van bestemming aan met een bevroren neus. Waar fietstochtjes in de zomer nog zo vermakelijk zijn, is het nu vooral een groot drama waar je zo snel mogelijk weer vanaf wil. Hier zijn vijf vragen die we onszelf allemaal stellen tijdens winterse fietstochtjes:

1. Waarom vergeet ik altijd mijn handschoenen?

Met een kerstmuziekje op de achtergrond en een kop warme chocomel in je handen ziet die regenachtige lucht er vanaf binnen toch een stuk romantischer uit dan ie in het echt is. Denk je binnen nog: “Ach het komt wel goed, heb die handschoenen echt niet nodig, stel je niet zo aan”, lijkt het buiten wel alsof je handen er elk moment af kunnen vallen, zo koud is het. Zucht.. Zal je het ooit leren?

2. Is het regen of zweet dat over m'n rug druipt?

Winter betekent natuurlijk ook een dikke winterjas. Lekker warm en dat is ook wel nodig met al die koude regen. Fietsen blijft echter inspannend en halverwege die veel te gehaaste fietstocht naar school, omdat je een kwartier te laat van huis bent weggegaan, voel je opeens iets over je rug naar beneden druipen. Is dat gewoon die regen of was die jas toch iets te dik en is het zweet? Gad. Ver. Damme. En het antwoord zal je nooit weten.

3. Waarom zijn regenbroeken eigenlijk zo lelijk?

Je moeder kwam gisteren thuis met zo'n veel te groot vuilniszakkending van de Hema. Jij hebt 'm toch maar aangetrokken naar school, anders is het ook zo zielig voor je moeder. Hij is stiekem ook best wel praktisch. Maar net als met kortpittige kapsels is ook hier de vraag: waarom is praktisch toch nooit mooi? Dat moet toch anders kunnen lieve Hema.

4. Waarom doe ik nog steeds elke ochtend m'n haar als ik toch weet dat ik op school kom met een verwaaid kapsel?

Je hebt net nog een half uur voor de spiegel te staan om je ingewikkelde vlecht of scheiding te perfectioneren, zodat jouw crush je hopelijk nog leuker zal gaan vinden. Waarom eigenlijk? Het waait toch altijd in ons koude kikkerlandje, dus als je aankomt zie je er gegarandeerd uit als een leeuw met wilde manen. Dat halve uurtje had je ook nog lekker kunnen slapen, of na kunnen denken over het perfecte berichtje aan die crush.

5. Kunnen je oren eraf vriezen?

Het is koud. Zo ontzettend koud. Je handschoenen die helpen niet, je winterjas houdt nog wel iets van kou tegen, maar je gezicht voelt aan als een ijsblokje. Steeds vaker overweeg je om gewoon met een bivakmuts op naar school te fietsen: dit is echt geen doen. De eerste twintig minuten dat je binnen bent voel je het nog helemaal na tintelen en het snot druipt standaard je neus uit. Met min 4 door de regen fietsen is voor niemand leuk. Had ik al gezegd dat het koud was?

Maar ach, na regen komt hopelijk zonneschijn en voor we het weten is het weer zomer! Denk volgende keer dat je op de fiets zit dus vooral aan leuke zomerjurkjes, ijsjes en de warme zon. Dat maakt die fietstocht hopelijk net iets dragelijker. Succes!

Dit blog is eerder verschenen op 1 december 2016

Gepubliceerd op 23 januari 2024
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Sara

Sara

😅 Ik heb altijd mijn handschoenen kwijt. Het is zo vervelend.

Tip: doe je haar vast, in de winter draag ik geen los haar, want wanneer ik op school kom is mijn haar altijd zo verward.
Soms doe ik ander een haarband in dan nog moet ik ff weer mijn haar kammen wanneer ik op school ben.

2 maanden geleden

een scholier

een scholier

Dit is oprecht een kutblog.

2 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.