Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De schooldag na het overlijden van mijn vader

De schooldag na het overlijden van mijn vader

Door Amber

Midden in een aardrijkskundeles in de brugklas werden mijn zus en ik uit de klas gehaald. Ik zag al wat mensen met een blik vol medelijden naar mij kijken. Eenmaal uit het klaslokaal kreeg ik het nieuws van mijn moeder te horen: mijn vader was na maanden strijden overleden aan kanker. De dag erna ben ik gewoon naar school gegaan. En dat leidde tot veel onbegrip.

Heel veel liefde 
Begrijp me niet verkeerd: in eerste instantie waren veel van mijn vrienden erg begripvol. Ik heb nog nooit zo veel knuffels gehad op een schooldag. Mensen die ik amper kende kwamen zelfs naar mij toe om me te condoleren. Dat hielp enorm, dankzij school had ik even iets anders aan mijn hoofd. Dat vond ik heel fijn op dat moment. Ik wilde meteen weer naar school gaan, omdat ik mijn leven niet wilde pauzeren maar juist zo veel mogelijk hetzelfde wilde houden. Ik wilde niet elke seconde van elke dag aan de dood van mijn vader denken. 

Onbegrip 
Helaas was er dus ook veel onbegrip. Er werd achter mijn rug over me gepraat, over hoe gek het was dat ik alweer op school was. Ik snap dat mensen het misschien niet helemaal kunnen begrijpen, maar ik snap niet dat mensen het nodig vinden om commentaar te geven op iemands manier van rouwen. Hoe iemand omgaat met het verlies van een naaste verschilt per persoon. Voor mij was het heel raar dat daarover werd geoordeeld.

Het was echt niet alsof ik door meteen weer naar school te gaan ook binnen een dag over de dood van mijn vader heen was. Toch leek het alsof sommige schoolgenoten dachten dat ik er zo in stond.

Een belangrijke les
Iedereen had zijn mening klaar over hoe ik met deze situatie om zou moeten gaan. En dat is nou juist níet iets waar je je zorgen om wilt maken wanneer je het al moeilijk hebt. 

Een belangrijke les die ik toen heb geleerd is dat het helemaal niet uitmaakt wat anderen vinden. Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekende moet wat andere mensen daarover denken helemaal geen punt zijn. Het gaat erom dat jij er persoonlijk goed mee omgaat, op de manier die jij zelf het fijnst vindt. Dus ook al ga je meteen de dag erna weer naar school of blijf je maanden weg, het is helemaal jouw keuze. 

Gepubliceerd op 7 november 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.