Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Wijze woorden

Wijze woorden

"Het komt wel goed" zijn voor mij dé vier magische woorden die mijn antwoord vormen op elke tegenslag. Samen met quotes van anderen schitteren deze woorden op mijn quotebord. 

'​Een quotebord?' denk jij nu waarschijnlijk. 'Moest dat voor een schoolopdracht of zo?' Nee, het was geen huiswerk. Ik heb het bord zelf in elkaar geflanst en gebruik het om mezelf te motiveren en inspireren. En dat werkt!

Het quotebord bestaat uit een karton beplakt met gekleurde vellen papier, waarop ik memoblaadjes heb geplakt met de quotes. Deze wijze woorden helpen me tijdens lastige situaties. 

Schooldipje      
Even een voorbeeldje: als er een krankzinnige hoeveelheid schoolwerk op mijn bordje ligt, zakt de moed me in de schoenen. Met mijn handen in het haar vraag ik me af waar ik dit allemaal voor doe. Wat is toch het nut van al dit werk? Vervolgens vertoon ik dan allerlei studie ontwijkend gedrag, wat me ook niet verder helpt. Tijd voor het quotebord.

The more that you read, the more things you know. The more that you learn, the more places you’ll go” – Dr. Seuss 

Na het lezen van deze quote realiseer ik me dat kennis me verder zal brengen. Met ietsje minder weerzin ga ik dan weer met het schoolwerk aan de slag. Oké, oké, het is voor het hogere doel. 

Inspiratieloos      

Ook bij andere dingen helpt het me. Ik schrijf graag liedjes en voer ze op tijdens een optreden. Soms komt er soms helemaal niets in me op als ik een nieuw liedje wil schrijven. Na een tijdje begin ik uit pure wanhoop te denken dat ik mijn tijd wat nuttiger moet besteden. Ik kan maar beter iets voor school leren, denk ik dan treurig. Dan haal ik nog eens een voldoende voor natuurkunde. Oh my gosh wat denk ik nu?! Quotebord, ik heb je nodig. 

The gift of fantasy has meant more to me than my talent to absorbing positive knowledge” –Albert Einstein

Zelfs een van de grootste genieën verkoos fantasie boven leren! Dat geeft me de creatieve boost die ik nodig had. Weg met die boeken en hallo catchy songteksten! 

Piekeraar       

Ook in andere situaties helpt het bord. Zo ben ik bijvoorbeeld een enorme piekeraar. Alles wat er om me heen gebeurt analyseer ik aandachtig. Was die zin wel serieus bedoeld, of was het sarcasme? Had ik dat wel moeten zeggen? Binnen no time raak ik verstrikt in mijn ingewikkelde web vol piekerende gedachten. Op zo'n moment pak ik het quotebord erbij.

"Life is simple but we insist on making it complicated" - Confucius

In een simpele zin laat Confucius zien dat ik eigenwijs ben en moeilijk doe, terwijl dat niet nodig is. Kappen met die kopzorgen dus en loslaten. (Ook al vind ik dat als control freak knap lastig.) 

Het komt wel goed

Kortom: de juiste quote op het juiste moment kan je best op weg helpen. Je problemen zijn heus niet allemaal opeens als sneeuw voor de zon verdwenen, maar je kunt het misschien al wel een beetje zien dooien. Als de juiste woorden mijn hoofd bereiken, voel ik me een stukje meer gerust gesteld, dapperder en wijzer. En als ik ze even niet bij de hand heb, zeg ik: "Het komt wel goed."

Gepubliceerd op 6 november 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.