Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De clichés van gescheiden ouders

De clichés van gescheiden ouders

Door June

Zeven jaar oud was ik toen mijn ouders besloten uit elkaar te gaan. Dat moment heeft nu nog steeds veel invloed op mijn dagelijks bestaan. Het brengt positieve invloeden met zich mee, maar ook negatieve. Hierbij zes clichés van het hebben van gescheiden ouders, herken jij ze?

1. Alles in het kwadraat

Wanneer ik jarig ben, neem ik enorm veel cadeautjes in ontvangst. Dat heb ik mede te danken aan de scheiding van mijn ouders. Ik krijg namelijk van mijn vader én mijn moeder cadeautjes. Daarbij mag ik mezelf ook tijdens sinterklaas en kerst erg gelukkig prijzen met een dubbele lading cadeau's.

2. De vervelende stiefvader

Ook dat komt erbij kijken wanneer je ouders gescheiden zijn: het hebben van een stiefouder, en in mijn geval een stiefvader. Of 'ie nou leuk is of niet, je moet ermee zien te dealen. Een absolute no-go kan bijvoorbeeld zijn dat 'ie een enorm chagrijnig hoofd heeft, of dat hij alleen maar opschept over zijn eigen kinderen. Maar het meest vervelende vind ik wanneer een stiefvader de vaderrol op zich neemt. "June, hou je vork eens goed vast", haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Laat mij gewoon rustig mijn spaghetti opeten, je bent mijn vader niet, man. Maar natuurlijk is niet elke stiefvader zo vervelend. Je kan ook veel geluk hebben met een lieve, leuke stiefvader, en het juist fijn vinden dat je een extra vaderfiguur in je leven hebt gekregen. 

3. Dubbele vakanties

Ik ga twee keer op vakantie in de zomer. Eén keer met mijn vader, en één keer met mijn moeder. Ga ik met mijn moeder naar Italië, maar wil ik stiekem het liefst naar Spanje, kan ik altijd nog mijn vader smeken om naar Spanje te gaan. 

4. Volleerd backpacker

Ik heb in alle uithoeken van het land gewoond. Ik ben namelijk geboren in Zuid-Limburg, om vervolgens te verhuizen naar Overijssel. Zo maak ik evenveel meters als een volleerd backpacker.

5. Kleding kwijt

Hartstikke gezellig, die weekendjes op bezoek bij m'n vader. Maar ik zucht toch even wanneer ik weer de helft van mijn kleding kwijt ben, vaak heb ik die verdwenen helft bij hem in Zuid-Limburg laten liggen. Maar een extra ritje van Overijssel naar Zuid-Limburg is voor mij als backpacker natuurlijk geen enkel probleem.

6. Gewenning

Gewenning: dat is het grote codewoord bij het dealen met gescheiden ouders; daarmee meteen het allerfijnste cliché. Inmiddels ben ik namelijk allang gewend aan alle verschijnselen die het hebben van gescheiden ouders met zich meebrengen. Hoewel ik me af en toe wel eens kan ergeren aan het chagrijnige hoofd van mijn stiefvader en ik vaak kleding kwijt ben, wegen de positieve dingen alsnog zwaarder dan de negatieve dingen. Kom maar op met die overlading aan cadeau's en de dubbele vakanties! 

 

 

 

 

Gepubliceerd op 29 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.