Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zo voorkom je een online miskoop

Zo voorkom je een online miskoop

Voor elke shopaholic is online shoppen dé uitkomst. Maar juist omdat het zo makkelijk is, doe je snel een miskoop. Hier lees je hoe je die kunt voorkomen!

Het komt je vast bekend voor. Het geluk dat je nog voelde toen je de deurbel hoorde en de postbezorger voor de deur zag staan, verdwijnt als sneeuw voor de zon op het moment dat je je nieuwe aanwinsten aantrekt. Dit jasje leek toch echt een hele andere kleur op de foto. Je waagt de gok en besluit de kledingstukken niet terug te sturen. Je online gekochte items belanden vervolgens ongedragen (vaak met het prijskaartje er nog aan) in je kast.

Dit fenomeen noemen we ook wel een ‘miskoop’. Zo zonde! Wat je wel allemaal niet met dat geld had kunnen doen. En dus is het tijd om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Zo doe je dat:

1. Lees reviews

Soms is het mogelijk om reviews te lezen van klanten die hetzelfde item eerder hebben besteld. Valt die ripped jeans kleiner dan normaal? Of is de kleur van die bikini in het echt totaal anders dan hoe het op de foto lijkt? Dan is er vast iemand die dat in de reacties gemeld heeft. De meningen van andere klanten zijn vaak veel betrouwbaarder dan de productomschrijving van het merk. Die kunnen jou dus weer een miskoopje schelen!

2. Gebruik een matentabel

De meeste webshops hebben op hun website een matentabel staan. Hieruit kun je precies aflezen welke maat jij hebt, zodat de kans kleiner is dat je een verkeerde maat bestelt. Dit is al helemaal handig als je op een internationale website wilt bestellen, omdat de maten daar vaak anders zijn dan in Nederland. Om je maat te weten moet je vaak je borstomvang, taille en heupomvang meten.

3. Onthoud van elk merk je maten

Heb je een keer eerder een jeans besteld bij H&M die helemaal perfect zit? Zorg dan dat je die maat onthoudt! Maat 38 van de H&M kan namelijk heel anders vallen dan diezelfde maat van Forever 21. Zo weet je precies welke maat je de volgende keer moet bestellen.

4. Bij twijfel niet doen

Ja, ja. Deze regel blijft gelden. Of je nu offline of online winkelt, bij twijfel kan je het beter niet doen. Die twijfel wordt later meestal alleen maar groter, en dan krijg je alsnog spijt van je aankoop. Wil je de gok toch wagen, omdat je voor je gevoel het item eerst aan moet zien? Controleer dan in elk geval of je bij de webshop kunt retourneren of ruilen (en wat de kosten hiervan zijn). Mocht dat feestjurkje dan toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoen, kan je het altijd nog terugsturen!

> 8 dingen die je denkt als je jouw kast opruimt

5. Laat je niet misleiden

Webshops hebben vaak slimme trucjes om je net wat meer te laten bestellen. Een voorbeeld hiervan is de gratis verzending boven de 50 euro. En die broek die jij wilt kopen is natuurlijk net 49,95. Trap er niet in! Je kunt beter vijf euro verzendkosten betalen, dan tien euro uitgeven aan een shirtje wat je toch nooit gaat dragen.

Bonus tip!
Zoek voordat je bestelt altijd op Google naar kortingscodes voor de website waar je wilt bestellen. Webwinkels geven namelijk heel vaak kortingscodes. Zo zorg je dat je niet teveel betaalt!

Meer nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en tips? Check Fashionista.nl! Of volg Fashionista op FacebookInstagramYouTube of Twitter.

Gepubliceerd op 8 oktober 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.