Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verjaardagen, wat een feest

Verjaardagen, wat een feest

Femke

Hangen op de bank, en wachten tot het over is.Telefoon van je nichtje: Weet je welke dag het vandaag is? Zij wel: Het is haar verjaardag. En helaas weet je dat zelf ook maar al te goed. De hele week heb je stad en land afgezocht om een leuk cadeautje te kopen voor de jarige jet.

Het probleem was niet zozeer het cadeautje, meer het veel te lage budget van een doorsnee scholier. Met een bedrag waar je waarschijnlijk net een zakje zoute pinda’s en drie trekdroppen voor kunt kopen, heb je de stad door gesjouwd. Om standaard te eindigen met een setje sieraden, en een vrolijk kaartje. Hoera! Wat zal je nichtje er blij mee zijn!

Feest...

Eenmaal op de feestlocatie aangekomen zit alle familie al klaar in het feestkringetje. Zoals vroeger in de kleuterklas het weekend werd besproken, praten de (volwassen) gasten nu over studies, economische crisis en werkloosheid. En hoewel de uitleg van het begrip recessie, door een kleuter waarschijnlijk veel grappiger is, dan je vader die er een flauwe opmerking over maakt, doe je toch je best om er een grijns uit te persen.

Niks ervan!

Terwijl de kaas met komkommerprikkers wordt uitgedeeld, weet je nog snel het laatste stukje appeltaart met slagroom naar binnen te proppen. Er wordt druk geïnformeerd: wat voor een studie wordt er gedaan? Wordt er nog steeds tijd verspild aan hobby’s? Bevalt het werk nog wel? Na een stilte volgt altijd een opmerking over het weer, wat overgaat in gesprekken over koetjes en kalfjes.Wie bedacht heeft dat er een feest moest komen op de dag dat we geboren zijn: Oké, die had waarschijnlijk gewoon zin in een feest. Maar voor de volgende keer dat er zoiets bedacht wordt: Laat het dan ook goed gevierd worden! Weg met de stukjes worst en plakjes kaas. Kaviaar en champagne willen we zien. In een kring zitten? Niks ervan! Overvolle dansvloeren willen we zien! Zo leer je de familie waarschijnlijk een stuk beter kennen, dan tijdens gesprekken over kalfjes…

Gepubliceerd op 22 september 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Cadeau'tjes ja, wat een gedoe.

14 jaar geleden

A.

A.

Ik vergeet verjaardagen altijd. xD

14 jaar geleden

M.

M.

Hoor ik daar feestje?

14 jaar geleden

C.

C.

verschrikkelijke shit,.

14 jaar geleden

O.

O.

Goed stuk :D

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.