Pas maar op met dat plaatje

Pas maar op met dat plaatje

Door Kim

Vakantiefoto's van jezelf in bikini of boxershort op internet zetten schijnt al een tijdje gevaaaaarlijk te zijn, maar ook een gegoogled plaatje van je idool is tegenwoordig riskant. Tenminste, een vijftienjarige jongen kreeg vorig jaar een proces aan z'n broek gehangen nadat hij een plaatje van voetballer Johan Cruijff op zijn website had geplaatst ('gedeeplinkt'). Eentje met copyright, zo bleek later.

De jonge websitebouwer moest een boete van 2420 euro aan de betreffende fotograaf betalen en ontving daarnaast het bonnetje van de rechtzaak: ruim 1640 euro. Ai. De rechter vond zijn ouders in dit geval niet (meer) aansprakelijk, dus de jongen is momenteel waarschijnlijk hard op zoek naar een extra bijbaan. Iemand nog een parttime webmaster nodig, ofzo?

Gepubliceerd op 15 september 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

takken! ik vind dat echt stom van die fotograaf jonge, doe je tog niet.

14 jaar geleden

S.

S.

tering yassiee

jij mij in bikini op internet zetten

slechteriikkkk

hahah illovejoewhh

kisss sanneee

14 jaar geleden

M.

M.

Ik had er al over gelezen. Niet normaal! Die man struint geloof ik de hele dag het internet af op zoek naar mensen die zijn foto's jatten. Die jongen is namelijk niet de enige!

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.