Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Jonge ondernemers: eigen financiële nieuwssite

Jonge ondernemers: eigen financiële nieuwssite

Door Anouk

Economie, je houdt ervan of je haat het. Een gedragswetenschap doordrenkt met jargon die voor buitenstaanders onbegrijpelijk lijkt. Dat moest anders, vond Max, en dus startte hij een economische nieuwssite, genaamd De Geldpers.​ Het doel: economie toegankelijk maken voor iedereen. ​

Nieuw: een tweede editie van de jonge ondernemersreeks op Scholieren.com. Over jongeren die hun eigen bedrijfje runnen en daarmee een aardig zakcentje bijverdienen. En bovendien de coolste en interessantste dingen meemaken.

“Eigenlijk ben ik begonnen omdat ik jongeren wilde voorzien van goede, begrijpelijke informatie. Ik probeer die moeilijke taal om te zetten naar iets begrijpelijks, om te laten zien dat economie niet moeilijk, maar vooral heel erg leuk is”, zo vertelt Max als ik hem spreek. “Dat is ook echt mijn doel: jongeren enthousiast krijgen voor de economie.” Want zelf is Max zeker enthousiast. Vol passie vertelt hij over zijn laatste posts en over de honderd bezoekers per dag die De Geldpers trekt.

Tijdens de examens

Misschien verklaart dat enthousiasme wel het merkwaardige tijdstip waarop Max de Geldpers is begonnen. Middenin zijn examenperiode namelijk, afgelopen mei. “Vaak maakte ik dan een oefenexamen, werkte ik even aan de site en sloeg ik dan weer een boek open.” Wachten zat er niet in volgens Max: “Het is misschien een raar moment om te beginnen met zo'n gigantisch project, maar aan de andere kant denk ik dat er nooit een perfect moment is. Zo'n kans moet je gewoon pakken, want als je het uitstelt komt het er nooit van.” 

Passie

De passie zit er echt in bij Max. Er gaan veel vrije uurtjes in de website zitten: "Soms sta ik wat vroeger op en werk ik voor school nog even aan de site. Of ik ga na school eerst een paar uur werken voor De Geldpers en daarna eten en huiswerk maken." Wat hij later wilt, weet Max nog niet: "Voor nu vind ik dit heel erg leuk. Ik zeg niet dat ik dit altijd wil blijven doen, maar voorlopig zeker nog wel." En niet alleen voor de website zelf heeft Max passie, ook voor economie an sich: "Als ik maar een iemand blij kan maken met een artikel of iets op kan helderen is het wat mij betreft al geslaagd. Ik geloof er echt in dat iedereen economie kan begrijpen, want uiteindelijk ben ik ook maar een tiener die er gewoon mee begonnen is."

Gewoon doen

Dat is dan ook de beste tip die Max jonge ondernemers mee wil geven: gewoon doen. “Je bent nu nog jong, dus je hebt nog niet zo veel verantwoordelijkheden. Je kan nu nog rustig een paar keer op je bek gaan zonder dat er echt iets aan de hand is." Uiteindelijk leer je het meeste tijdens het werk, volgens Max. Steek er veel tijd in en benut al je kansen, want: “Nu kan alles nog, dus maak daar gebruik van!”

Gepubliceerd op 11 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.