Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kies jij voor Instagram of Facebook?

Kies jij voor Instagram of Facebook?

Door Anouk

'Jongeren haken af van Facebook' en 'Jongeren kiezen voor Instagram'. Veel media en onderzoeken doen denken dat Facebook leegloopt en Instagram populair is, maar de battle tussen deze twee vormen van social media is nog steeds aan de gang. Het verschilt per jongere, per stad, per school, per klas misschien wel, waar de voorkeur ligt. Wat vind jij? Ik vroeg het vijf jongeren.

Tahrim(17): “Facebook vind ik wel fijner om contact te houden met mensen, maar tegelijkertijd is het ook steeds irritanter. Als je eenmaal begint te scollen door je timeline, blijf je erdoorheen scrollen, terwijl je eigenlijk alleen maar onzinartikelen en clickbaits tegenkomt. Instagram is in die zin wel leuker omdat je gewoon beeld tegenkomt van mensen die je echt leuk vindt, en foto's zeggen natuurlijk meer dan duizend woorden."

Anna (16): “Aan de ene kant is Facebook veelzijdiger dan Instagram, aangezien Instagram puur om het delen van foto's gaat, terwijl je op Facebook ook gewoon tekst of bestanden, linkjes en filmpjes kunt delen. Maar toch is Instagram iets dat je wat makkelijker even snel checkt, terwijl Facebook weer iets is waar je snel opeens een uur op kwijt bent, ook al is het totaal oninteressant.”

Tjip (18): “Instagram is niet per se leuker dan Facebook of andersom, maar het gaat er om wat je op Instagram zet en wat op Facebook. Instagram is geschikt voor selfies en vakantiefoto's, Facebook meer voor taggen van je vrienden en lange rants. Eigenlijk maakt het ook niet uit, zolang je maar geen hashtags op Facebook gebruikt.”

Hannah (17): “Instagram is leuker, omdat het makkelijker werkt. Ook heb je veel minder advertenties dan bij Facebook. Bij Facebook zie je vooral heel veel dingen over waar je buurmeisje van vijf jaar geleden in is getagd. Op Instagram zie je echt alleen wat je vrienden hebben gepost, wat ik veel chiller vind.

Noah (17): “Facebook is wel praktischer dan Instagram omdat je evenementen kan plannen en er constant aan wordt herinnerd dat je een evenement hebt of dat er iemand jarig is. Je kan er ook veel meer mee dan Instagram. Aan de andere kant bestaat Facebook de laatste tijd vooral uit reclames en andere bullshit en zie je bij Instagram tenminste echt nog de foto's van je eigen vrienden en niet weer een of andere kut-quote. Toch zou ik wel voor Facebook gaan, want dat biedt veel meer mogelijkheden.”

Conclusie

De conclusie: het komt er op neer dat Instagram lekker praktisch is voor foto's en je kan er echt alles op kwijt: van je selfies tot een foto van je kat en een mooi uitzicht. Op Facebook daarentegen, vindt je snel mensen die je al jaren niet hebt gesproken terug en kun je superlange rants kwijt. Wat nou echt leuker is? De meningen blijven verdeeld. Ik denk dat ik het maar bij Snapchat hou.

Gepubliceerd op 8 september 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.