Vacature: priester

Vacature: priester

Door Simon

Je hoeft ook niet meer te tobben over kleding op zondag.In de regio Den Bosch gaat pastoor René Wilmink (35, niet de foto) gastlessen geven op middelbare scholen. En wie weet, wie weet, levert dat nog een aantal nieuwe priesters op ook.


Maar oké, jongeren die nog twijfelen tussen Media en Entertainment Management, Organisatiewetenschappen of de Priesteropleiding: waarom zouden ze voor die laatste  moeten kiezen, vragen we René? Kort samengevat:
1. Je maakt nog wat mee met de menschen: geboorte, huwelijk, ziekte, dood. Oftewel: veel hyves vrienden.
2. Terugtrekken in stilte om te bidden. Oftewel: geen kans op burn-out.
3. Niet alleen ben je professional, maar ook diepgelovig. Oftewel: je sterft tevreden en gaat gegarandeerd naar de hemel.

Overtuigd? Of vraag je je nog af wat het eigenlijk betaalt?

Gepubliceerd op 2 september 2009
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

hej priester weet je waar de imam is:P

14 jaar geleden

P.

P.

Iedereen wil gelukkig worden. De grootste kans om echt gelukkig te worden heb je als je jezelf echt kunt geven. Geluk is niet een gevoel of zo, maar is ook een kwestie van kiezen. Jonge mensen zijn daar ontzettend goed in! Voor mij als priester heb ik de weg gevonden om me helemaal te geven in het mensen bij God brengen en - andersom - God bij de mensen te brengen. Echt helemaal geweldig! Daar heeft het nieuwe werk ook helemaal mee te maken.

14 jaar geleden

M.

M.

op zich ben ik best wle beniuwd wat t betaald

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.