Thema's voor de beste filmavond

Thema's voor de beste filmavond

Door Amber

Eindelijk vakantie, nu heb je alle tijd om te doen wat je wil. Een filmavond is dan een hartstikke goed idee. Lekker relaxed, met je vrienden en gegarandeerd een succesvolle avond. Klink goed toch? Daarom hierbij vijf vette thema's voor de beste filmavond. 

Harry Potter

Wie houdt er nou niet van Harry Potter? Duik lekker urenlang een andere wereld in met je vrienden en hou een marathon. (Dit is natuurlijk wel voor de echte fans, dus misschien zijn maar twee films toch wat handiger voor een grote groep.) Om de avond nog wat beter te maken kan je boterbier proberen te maken. Er zijn genoeg recepten te vinden, en volgens de karakters in het boek smaakt het hemels. Daarnaast zijn smekkies in alle smaken natuurlijk wel toepasselijk, en als je die niet kan vinden neem je toch gewoon de jelly beans die dreuzels altijd nemen? Als je dan ook nog al je vrienden dwingt een quiz te nemen om ze te sorteren in een afdeling (Griffoendor of Zwadderich?) en ze vervolgens de juiste kleuren moeten dragen, dan is de avond helemaal compleet. 

Cocktail

Heb je zin in romantiek, drama en natuurlijk Tom Cruise? Dan is Cocktail een goede keuze. Natuurlijk is popcorn belangrijk bij een filmavond, maar wat je écht niet kan missen bij deze film: cocktails! Maak er meteen een middag van om de gekste cocktails te proberen, wees creatief. En van de beste cocktails moet je er natuurlijk zoveel mogelijk maken, zodat je de hele film kan genieten. Oh ja, alcoholvrij uiteraard... Als je het écht goed wilt doen dan maak je de cocktails uit de film na: De Alabama Slammer en The Iced Tea. Maar alleen als je 18 bent natuurlijk ;-).

Jaws

Heb je zin een echte klassieker, dan is Jaws de perfecte optie. Hoewel de film ooit waarschijnlijk hartstikke spannend en eng was, is-'ie nu vooral lachwekkend. Je kan het natuurlijk wat spannender maken: bijvoorbeeld door het in het donker te kijken, in een zwembad. Vind een beamer, wat leuke opblaas haaien en natuurlijk een (opblaas-)zwembad. Af en toe naar iemands been grijpen onder water en de film wordt meteen een stuk interessanter. Als dit toch iets te veel van het goede is kan je natuurlijk altijd Finding Nemo kijken. 

Bridget Jones's Diary

Heb je zin in wat romantiek en echte Britse humor, dan is Bridget Jones's Diary wel toepasselijk. Er gebeurt niet al te veel in de film dus tussendoor kan er lekker gekletst worden over wie je nou met Bridget samen wil zien. Bak wat scones en zet de thee klaar voor de echte ervaring. Plus foeilelijke kersttruien met rendier erop natuurlijk (ahum, wel een beetje warm). En voor de echte fanatici: neem je dagboek mee en lees er 'n stukje uit voor. 

Disney

Iedereen is er mee opgegroeid: Disney-films. Natuurlijk is het thema Disney belachelijk breed, dus eerst een top 3 maken is wel aan te raden. Eenmaal de top 3 gekozen kan je van alles doen. Er zijn talloze Disney-quizzen om de Disney-kennis van je vrienden te testen. Of ga eens op Buzzfeed kijken welk Disney karakter jij nou bent (Which Disney Princess are you?). Mickey Mouse-koekjes als snack zijn ook geen slecht idee. 

Dit zijn natuurlijk maar vijf suggesties. Er zijn zoveel films waar je van alles bij kan bedenken. Dus vind de juiste mensen, zoek een film uit en ga los. Nu het toch vakantie is heb je alle tijd, dus hou je vooral niet in.

Gepubliceerd op 29 juli 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.