Masao (15) liep op de Prada-catwalk

Masao (15) liep op de Prada-catwalk

Door 7Days

Twee maanden geleden dacht Masao Parris (15) uit Amsterdam nog niet aan een carrière als model. Toch liep hij afgelopen weekend exclusief voor Prada over de catwalk tijdens de Milan Fashion Week. Hoe kwam hij daar terecht? 

Door 7Days/Maartje Dammers

Masao is letterlijk van straat geplukt door de Australische fotograaf Philip Riches (bekend van Holland's Next Top Model). "Ik was met een buurjongen op straat toen hij me aansprak. Ik dacht dat hij een toerist was die iets wilde vragen." Maar in plaats daarvan stopte Riches hem zijn kaartje toe en vroeg hij Masao dat aan zijn ouders te geven. "Die moesten in het begin een beetje lachen. Ze dachten dat het niet zo veel zou voorstellen. Maar na wat googelen ontdekten we dat het toch professioneel was." En toen ging het snel.
Riches maakte foto’s van Masao, deelde die met zijn contacten en werd toen gebeld door het bekende Italiaanse modehuis Prada: dat wilde Masao exclusief boeken voor de show tijdens de Milan Fashion Week. "Exclusief betekent dat je niets voor andere merken mag doen", legt Masao uit. "Ze willen je dan dus echt graag hebben."

Als een choreografie

De vijftienjarige havo-4-leerling moest dus ineens klaargestoomd worden voor zijn debuut op de catwalk. "Philip liet me een lmpje zien van een ander mannelijk model. Ik dacht: dat doe ik wel even, zo’n loopje. Maar er zijn toch wel dingen waarop je moet letten. Het is nog niet zo makkelijk."

Dat Masao ook danser is, heeft hem wel geholpen. "Ik kan me goed focussen en sla snel instructies op. Ook kan ik andere modellen met meer ervaring goed nadoen. Het werkt eigenlijk net als bij een choreografie. Al dans ik hiphop, daar loop je nooit zo rechtop.
Tijdens de show herkende ik een nummer waarop ik wel eens gedanst heb. Toen moest ik me echt inhouden om niet te gaan bouncen!" zegt hij lachend. "Ook vond ik het moeilijk om niet om me heen te kijken. Je wilt toch zien wie er in de zaal zitten."

Niet lang voor de spiegel

De sfeer backstage was volgens Masao hectisch maar leuk. "Ik was wel heel blij dat mijn ouders mee waren. Dat je dit voor de eerste keer doet is best heftig. En ik kende Milaan helemaal niet. Ik kan me voorstellen dat mensen vinden dat ik te jong ben maar ik denk dat het heel erg van de persoon afhangt of je dit aankunt. Ook stelden de andere jongens die meeliepen me gerust." 

De kleding die hij tijdens de show droeg vond hij mooi. "Vooral dat grijze pak. Al hadden die sandalen van mij niet gehoeven", zegt hij lachend. "Zelf ben ik totaal niet met mode
bezig. Ik sta ’s ochtends ook niet lang voor de spiegel. Meestal is het hop en top en klaar." Een mannelijk model van wie hij in de voetsporen wil treden, dat heeft Masao niet. "Ik heb
eigenlijk geen idee welke mannen groot zijn in dit vak. Daarvoor draai ik te kort mee maar ik wil dit wel vaker doen. Een professionele carrière als model zou echt heel tof zijn."

Gepubliceerd op 25 juni 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.