Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Door ons is alles verrekte kut

Door ons is alles verrekte kut

Door Luuk

Beste medescholieren, we hebben een probleem.

Het gaat bergaf met de beleefdheid van De Mensch. Vooral met die van ons, de jongeren. Als je de Nederlandse media en alle schrijfopdrachten voor Duits en Frans moet geloven, tenminste. Maar waarom?

Volgens sommige oudjes komt dat omdat de personages uit de serie New Kids helden zijn voor de schoolgaande jeugd. En oké, daar ben ik het wel een beetje mee eens. Op straat hoor ik niets anders meer dan 'VERREKTE KUT!". 1-0 voor de jeugdvantegenwoordig-haters.

Je eigen zooi opruimen. Ook al zo kut.

Een slechter argument vind ik onze zogenaamde 'neurotische dwang om voortdurend aanwezig te zijn via social media'.  Onze urenlange activiteiten op Facebook en Twitter zouden voor isolatie zorgen, en ons daarom onbeschofter maken. Mwah. Ik denk dat vooral de oudere generatie denkt dat dit het geval is.

Die begrijpt vaak namelijk niet dat het internet meer kan bieden dan gratis porno en illegale downloads. Het internet is tegenwoordig net zo belangrijk als geld. We hechten er zoveel waarde aan: we gebruiken het voor contact met vrienden en familie via Facebook, om discussieoorlogen te voeren op de comment-pagina van Youtube en zelfs het nieuws te kijken op de PC.

Dan is er nog een argument waar ik het écht niet mee eens ben: "Vroeger,  toen we de kerk nog hadden, waren we veel beschaafder omdat we in de kerk leerden hoe we ons moesten gedragen'. Ja hoor. Wat een onzin. de Eerste  en Tweede Wereldoorlog werden met al haar bloed en verdriet uitgevochten, daar lijkt de kerk geen enkele invloed gehad te hebben.

Volgens mij ligt het volstrekt anders. Het komt niet door New Kids, of door ons, of door zeikende oudjes, nee, het ligt aan iedereen. Ie-de-reen.

Wij mensen zijn gewoon nog steeds een stelletje primitievelingen. Het liefst vechten we nog de hele dag. Moord en doodslag, jeej. We worden ons daar nu alleen bewuster van omdat wij sneller informatie kunnen verzenden. "Gast! CHECK DIT FILMPJE!", en zo. Het is dus absoluut niet zo dat er vroeger geen onbeschoftheid of onrechtvaardigheid bestond.

Omdat onze manier van samenleven zich ontwikkeld heeft tot wat we nu kennen en het lastiger is om je buurman een oog uit te steken als z’n kat weer bij je op het gazon kakt, stappen we langzamerhand over op meer verbale agressiviteit. 'Kut!' En dan durven sommigen nog te zeggen dat taal alles is wat ons onderscheidt van de beesten.

Beste medescholieren, laten we nou eindelijk eens gaan evolueren.

Gepubliceerd op 28 december 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

AMEN! Leuk geschreven Luuk.

13 jaar geleden

M.

M.

Evolutie!!!

13 jaar geleden

M.

M.

En een omhelzing voor Luuk!
*HUG*

13 jaar geleden

D.

D.

social media is wat mij betreft geen misser, t is zelfs handiger om in contact te blijven met bepaalde mensen

13 jaar geleden

L.

L.

3x hurray voor social media :)

13 jaar geleden

B.

B.

Haha, wat een ontzettend goed geschreven stuk (:
ben het helemaal met je eens, hahah (:

13 jaar geleden

A.

A.

Learn 2 'dt'

13 jaar geleden

S.

S.

Let's evolve and let the chips fall where they may.

13 jaar geleden

J.

J.

met eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeend cut

13 jaar geleden

J.

J.

meee eens lieve kind

13 jaar geleden

I.

I.

helemaal mee eens. alle oudjes zeggen dat de jeugd zo verschrikkelijk is, maar moet je die oudjes eens zien: ze rijden als idioten in hun auto's, gaan niet aan de kant en hebben géén respect voor je, ookal denk jezelf van: laat ik nu eens normaal doen en hallo zeggen en me respectvol gedragen tegenover hen, het heeft weinig zin aangezien zij niet veel verbeteren. * natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dat is ook zo met de jeugd, iedereen is uniek ;)

13 jaar geleden

K.

K.

Over oudjes gesproken: ik hielp gisteren een bejaarde vrouw op het station om de juiste trein te nemen. Toen ze me na afloop niet bedankte en ik daarom laconiek 'geen dank, hoor!' riep, werd ze boos: "de jeugd van tegenwoordig, wat onbeschoft!". Nou ja zeg.

13 jaar geleden

S.

S.

heavy

13 jaar geleden

L.

L.

haha Kim, herken ik wel alhoewel ze meestal nog vluchtig ''dankjewel'' zeggen kunnen

13 jaar geleden

B.

B.

wahaahahah

13 jaar geleden

Y.

Y.

oow ja new kids jippie ik vind dat zo leuk:)
ik kijk er elke dag naar met mijn mammie en pappie
liefs yanneck

13 jaar geleden

H.

H.

hVerrekte Mongol jonguh!

13 jaar geleden

H.

H.

Ik vind het niet tollerant dat er zomaar kut in een titel wordt genoemd.
Ik zou graag contact opnemen met de bedenker hiervan.

mvg, Huub Degeling (broer van Pim)

13 jaar geleden

N.

N.

Die oudjes zijn erger dan ons :p
Heb een keer een oudje betrapt toen hij tampasta in z'n broekzak deed, ik zei niks want jah, ik ben geen nazzi. Dus toen ik naar buitte liep zag ik dat hij buiten om het hoekje de tandpasta uit z'n broekzak haalde en in z'n tas deed:p, die oudjes zijn gierig!!!!

13 jaar geleden

V.

V.

Ik kwam hier toevallig voorbij en moet zeggen: leuk geschreven.
Dit is een onderwerp dat blijft terugkomen. Mijn generatie kreeg het te horen over onze muziek/film/kleding/games keuze. Jullie krijgen het nu te horen. Jullie kids (en ja die gaan jullie waarschijnlijk ook krijgen) zullen het ook weer te horen krijgen met weer andere argumenten. Mensen die zeuren heb je altijd.

13 jaar geleden

K.

K.

beun

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.