Ridder van Kooten zit niet graag stil

Ridder van Kooten zit niet graag stil

Door Wayne

Stil zit de 18-jarige Ridder van Kooten zeker niet. Hij acteert, zingt en vlogt er op los. Hij heeft net de première van Disney's Tini: het nieuwe leven van Violetta achter de rug, maar is nu alweer bezig met de release van z'n eerste single Pretty Beautiful. Terwijl ik wat met hem babbel onder het genot van een heerlijk zonnetje en een watertje, vraag ik  'm hoe hij dat allemaal voor elkaar krijgt.

Die drukke agenda kwam 'm niet aanwaaien, Ridder heeft namelijk flink wat gedaan. Een havo-diploma heeft 'ie al op zak, net als wat jaren musicallessen, theaterlessen en danslessen op dansacademie Lucia Marthas. Ervaring heeft hij ook al opgedaan bij de musical The Sound of Music, televisieprogramma's als Brugklas, Spangas en Jonge Garde en nu dus ook de film Tini: het nieuwe leven van Violetta. Hij heeft ook nog gestudeerd in Antwerpen, maar dat heeft-'ie helaas moeten staken. Ridder: "Ik kreeg een wel erg drukke agenda, en met de nieuwe Disney-film viel het niet meer te combineren. Het studentenleven wil ik wel weer oppakken, daarom ben ik nu aan het nadenken aan welke studie ik wil beginnen. Niet per se in Nederland, het lijkt me bijvoorbeeld ook leuk om in Engeland te studeren." 

Shippen

Bij al dat acteren komt natuurlijk ook wat fame om de hoek kijken. Op z'n social media heeft Ridder al duizenden fans, z'n Instagram telt er de meeste: 49.600 volgers. Een opvallende hashtag die mij opviel van zijn internationale fans was #riddechi, zo ook bij onderstaande foto. Als ik ernaar vraag, moet Ridder meteen lachen. Hij verklaart zich meteen nader: "Ach ja, fans die shippen graag mensen met elkaar. Zo ook mij met Mercedes (Mechi) Lambre." Uiteraard vroeg ik 'm of hij ook daadwerkelijk een relatie met haar heeft. "Nee," zegt Ridder lachend. 

 

💭

Een foto die is geplaatst door Ridder van Kooten (@riddervankooten) op

Ook in real life is hij populair. Toen hij met de cast van de Disney-serie Violetta op het strand in Spanje stond werden zij omsingeld door een horde gillende meisjes. Ridder: "Als ik alleen op straat loop hier in Nederland, dan word ik nog niet om de paar meter tegengehouden door mensen die mij herkennen. Een hoedje en een zonnebril hoef ik dus gelukkig nog niet te gebruiken."

Niet in bed liggen

Al dat werken lijkt mij op 'n gegeven moment wel zwaar worden. Maar Ridder kan er goed mee omgaan: "Het is inderdaad veel, maar ik vind het vooral heel leuk om te doen. Bovendien ben ik niet een persoon die dagenlang in bed blijft liggen en niks gaat doen. Dat is echt helemaal niks voor mij. Een dagje in bed blijven liggen is wel lekker, maar langer dan dat gaat me vervelen."

Hoe zal zijn toekomst er uit zien, zal hij meer ambitieuze projecten voorgeschoteld krijgen? Ridder is daar nuchter in: "Natuurlijk hoop ik dat ik later opdrachten ga krijgen, maar zover kijk ik nog niet. Dat is koffiedik kijken voor mij." 

Al met al lijkt het me dat Ridder het allemaal best voor elkaar heeft, en dat mag ook wel met z'n inzet. Hoewel zijn populariteit met de minuut stijgt, lijkt hij er nog lekker Hollands nuchter onder te blijven. Zijn toekomst ziet er in ieder geval Pretty beautiful uit. 

Gepubliceerd op 25 mei 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.