Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

7 leuke toevoegingen aan je slaapkamer

7 leuke toevoegingen aan je slaapkamer

Door Klaas

Voor veel scholieren is hun slaapkamer meer dan een kamer. Er worden hele maaltijden verorberd, er wordt gestreden voor proefwerken en er wordt gechilld. Kortom: er wordt geleefd. Veel jongeren zijn dan ook continu bezig met het inrichten en eigen maken van die voor hen heilige ruimte. 

Ook ik val onder die vele jongeren. Dingen aan mijn kamer toevoegen of veranderen beschouw ik inmiddels bijna als mijn parttime baan. Ik deel graag met jullie zeven artikelen uit mijn eigen kamer die misschien ook een leuke toevoeging kunnen zijn voor jouw slaapkamer.

 

1. Muurbloemen

Een beetje groen in je kamer natuurlijk altijd leuk, maar het is wel goed om enigszins origineel te zijn. Bijna iedereen heeft wel een cactus in z'n kamer staan die al 92 jaar geen water heeft gekregen of een andere duizend-in-een-dozijn plant. Minder mensen kunnen zeggen dat ze planten aan hun muur hebben hangen. Koop simpelweg wat nepbloemen bij de Action en glaasjes bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel, hang het op en je bent klaar. Je kan het overigens ook gewoon kant en klaar kopen, onder meer via deze site. Nog een pluspunt: planten filteren stinkende geurtjes uit de lucht. Zo klaagt je moeder voortaan ook nog eens minder over de penetrante walm van deo-lucht die ze over zich heen krijgt als ze je kamer binnenkomt. Wat wil je nog meer?

2.   Posterserie

Veel kamers hebben een saaie en leegstaande muur of plek. Het kan immers ook best lastig zijn om elke muur of hoek van je kamer op leuke wijze te decoreren. De ideale oplossing voor dit probleem is het ophangen van een posterset. Zoek online eens naar een aantal leuke posters die goed bij elkaar passen. Etsy of Pinterest kunnen je daar goed bij helpen. Als je een paar leuke posters hebt gevonden, kun je die heel leuk allemaal naast elkaar ophangen. Je decoreert dan gelijk een heel groot stuk van je kamer. Het enige wat je moet doen, is een leuke posterset vinden, die laten printen en eventueel een lijst omheen doen.

Zelf heb ik een set van de Japanse artiest Yayoi Kusama opgehangen. De posters geven echt een extra dimensie aan m'n kamer en bekleden tegelijkertijd een groot gedeelte van een schuine muur waarvan ik lang geen flauw idee had hoe ik die moest aankleden. Ik twijfel er niet aan dat zo'n posterserie ook hetzelfde kan doen voor jouw kamer.

3.   DIY-project: KAPLA

Veel jongeren hebben een goede jeugd gehad, in andere woorden: ze hebben ooit met KAPLA gespeeld. Maar voor de scholieren die nu toch wel een beetje uit hun KAPLA era zijn gegroeid en die blokjes al jaren niet meer hebben aangeraakt, heb ik een goed DIY-project. Het enige wat je hier naast KAPLA voor nodig hebt, is redelijk sterke lijm (zolang het geen Prittstift is, zit je goed).

Dit project is echt super simpel en neemt weinig tijd in beslag. Lijm gewoon een paar van die blokjes aan elkaar, et voilà: je hebt een leuke onderzetter of kaartjeshouder. Het handige hiervan is dat je heel makkelijk leuke houten dingetjes voor je kamer maakt, die ook nog eens eenvoudig op maat te maken zijn. Zelfs de persoon met twee linkerhanden is handig genoeg om een paar blokjes aan elkaar te lijmen. Dus pak je KAPLA en ga aan de slag!

4.   Krijtbord

Een krijtbord is handig om belangrijke dingen op te schrijven, maar het kan ook erg leuk staan in je kamer. Hoewel dat waarschijnlijk niet een gigantische verrassing is, denk ik niet dat je wist dat er ook krijtborden bestaan in de vorm van een sticker. Je hoort 't goed: je kan simpelweg een sticker plakken op een muur of ander oppervlak, en je hebt een krijtbord. Dat is ook precies wat ik heb gedaan in mijn kamer. Pak nog een paar KAPLA-blokjes die je over hebt voor een mooie rand en klaar is Kees.

5.   Dartbord

Hoewel sommigen dit wellicht niet beschouwen als interieur, is een dartbord echt een leuke manier om je kamer er gezelliger uit te laten zien. En laten we niet vergeten: het is ook gewoon leuk om te kunnen darten in je eigen kamer. Verder is het handige van een dartbord dat je het echt op veel plekken in je kamer kwijt kan. Dus heb je nog ergens een kale of lege plek in je kamer, en weet je maar niet hoe je die ruimte moet vullen? Een dartbord is de oplossing.

6.   Kapstok en schoenenrek

Na een loodzware dag school gooide ik vroeger vaak m'n jas, tas, eigenlijk gewoon mijn hele inboedel, neer in mijn kamer, waar ik 't dan tot de volgende dag gewoon liet liggen. Niet bepaald ideaal. Maar sinds ik een eigen kapstok en schoenenrek op m'n kamer heb, maak ik me veel minder vaak schuldig aan dit fenomeen. Waar voorheen de hele vloer van m'n kamer bezaaid was met jassen, tassen en schoenen, heb ik nu een goede plek om die uit te stallen. En het fijne is: zo'n kapstok en schoenenrek dragen eigenlijk ook best wel bij aan de sfeer van m'n kamer. Ik zie alleen maar voordelen. Het kost je slechts een paar tientjes, en dan heb ook jij voortaan een leukere en overzichtelijkere kamer.

7.   Muziekplaat

Bijna iedereen houdt wel van enige vorm van muziek of heeft een liedje dat voor hen een speciale betekenis heeft. Waar we dierbare foto's inlijsten, kunnen we ongeveer hetzelfde doen met liedjes, maar dan in de vorm van muziekplaten of album-covers. Die artikelen zijn superleuke decoratie voor je muur, en zijn vaak ook nog eens gelinkt aan een waardevolle herinnering. Zelf heb ik een soortgelijk product aan de muur hangen. Uitgerust met een soort barcode sta ik op deze manier altijd in nauw contact met een van m'n favoriete liedjes.

Dit wil je ook lezen:
Gepubliceerd op 19 september 2023

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.