Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Gratis masterclass voor pws-schrijvers!

Gratis masterclass voor pws-schrijvers!

Wat voor onderwerp kies je? Hoe zet je je onderzoek op? Wat zijn goede bronnen? Allemaal vragen waar je tegenaan aan kunt lopen bij het maken van je profielwerkstuk. Het Rijksmuseum de NTR en Scholieren.com helpen je graag verder met een gratis VWO Masterclass, op 14 juni. Hulp in vijf stappen!

Stap 1: Help! Welk onderwerp?

Het wordt iets historisch. Nee, iets technisch. Nee, toch iets met kunst. Kom je er niet uit? Tijdens de Masterclass ga je met een rondleider op stap door het museum om inspiratie op te doen. De rondleiders van het Rijksmuseum zijn bijna allemaal historici of kunsthistorici en weten als geen ander wat interessante onderwerpen zijn; misschien een waanzinnig schilderij, of een technisch onderwerp dat je niet had verwacht.  

Stap 2: Hoe ziet m’n pws eruit?

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos: een klassiek geschreven werkstuk, een schilderij, een tijdschrift. Of toch misschien een documentaire? De NTR geeft je tijdens de Masterclass tips over hoe je van je werkstuk een briljante film maakt. Je krijgt bijvoorbeeld tips over het opzetten van een script en waar je op moeten letten bij het filmen.

Stap 3: Hoe zet ik een onderzoek op?

Hoofdvraag, deelvraag, bronnenlijst, noten. De onderzoekers bij het Rijksmuseum doen niet anders dan nadenken over dit soort dingen. Zij doen uitgebreid onderzoek naar schilderijen en historische gebeurtenissen. Tijdens de Masterclass hoor je uit eerste hand wat goede manieren zijn om je historische of kunsthistorische onderzoek op te zetten. 

Stap 4: Plannen!

Heb je een goed onderwerp, onderzoeksvraag en een heleboel interessante informatie verzameld? Tijd om aan de slag te gaan! Scholieren.com heeft veel ervaring met scholieren en plannen. Zij kunnen je helpen met tips om zo'n groot onderzoek onder te verdelen in hapklare brokjes zodat het leuk en haalbaar blijft.

Stap 5: Hoe kan ik een expert spreken?

Op 14 juni staan ze voor je klaar! Experts van het Rijksmuseum, maar ook van Scholieren.com en de NTR beantwoorden zo goed mogelijk je vragen tijdens een uitgebreide speeddate-sessie. Brand los met je vragen en ga voor het beste profielwerkstuk. Wie weet win jij dan volgend jaar de profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum…

Programma van de dag:

13:30 Inloop
14:00-15:00: Lezingen
- Zo doe je (kunst)historisch onderzoek
- Schilderijen en techniek
- Zo maak je een goede film van je werkstuk
15:00-17:00: Inspiratierondleiding en speeddaten met experts

De Masterclass Profielwerkstuk Schrijven is gratis toegankelijk. Je mag een volwassene meenemen. Het enige wat je hoeft te doen is je even inschrijven en dat kan hier.

Gepubliceerd op 9 mei 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.