Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vijf smoesjes voor (te) laatkomers

Vijf smoesjes voor (te) laatkomers

Door Bram

Ben jij zo iemand die altijd nét op tijd is, of (veel) te laat? Ik hoor het je al zeggen: "De brug stond open, de wekker deed het niet of ik moest naar de tandarts." Helaas werken die smoesjes niet altijd even goed meer. Voor je het weet moet je een briefje halen, en de volgende dag al om 8 uur op school verschijnen. Met deze smoesjes hoef je nóóit meer te stressen: 

1. De ketting lag er (serieus) af
Deze klinkt misschien heel cliché, maar gaat daarom ook echt om de uitvoering. Doe alsof je je ketting er met veel moeite op hebt gekregen. Smeer je handen in met de zwarte olie op je fietsenketting, en als je het al helemaal goed wilt aanpakken zorg je ook voor een paar zwarte vegen in je gezicht. Ja, je moet er wat voor over hebben om uit te slapen. 

2. Gebruik je fantasie 
Ik kan me natuurlijk ook voorstellen dat je liever gewoon herkenbaar op school aankomt. Geen probleem, mits je een goed handschrift hebt (of iemand kent met een goed handschrift). Dan kun je namelijk een brief schrijven die afkomstig is van 'je ouders'. Vergeet niet zoveel mogelijk coole dingen te verwerken in de brief. Aliens, robots, walvissen en sportauto's mogen niet ontbreken. Neem een voorbeeld aan deze man



 

 

 

 

 

 

 

 

3. Het is (echt niet) jouw schuld 
Mocht het nette handschrift bij jou ontbreken, dan kun je altijd nog de chagrijnige buschauffeur de schuld geven. Hij had vertraging, niet jij! Of je geeft de schuld aan 'die ene docent' die op de gang tegen je begon te praten over een inhaalproefwerk, de roostermakers die jouw rooster niet op tijd had bijgewerkt en de conciërge die je vroeg of je nog even iets op wilde ruimen. Of Manny Pacquiao, zoals in het briefje hierboven...

4. Kom niet te laat, maar helemaal niet
Je kijkt op je horloge en ontdekt dat de bel al lange tijd geleden gegaan is. No problem. Je kiest er nu gewoon voor om dan maar helemaal niet meer te komen. Fijn toch? Hoef je ook nog eens een uurtje minder stil te zitten. En aan het einde van de dag vraag je de docent waarom hij jou afgemeld heeft, want je was toch gewoon aanwezig? Knipoog, knipoog. Zorg wel even dat je aan je klasgenoten hebt gevraagd wat er de betreffende les behandeld is. Misschien kom je er dan nog wel mee weg. 

5. Sluip naar binnen
Wacht op het juiste moment. De docent moet afgeleid zijn. Zodra hij druk bezig is met uitleggen maak je de deur zachtjes open. Neurie zachtjes de James Bond tune, en sluip naar jouw stoel in het midden van het klaslokaal. Pak zachtjes je boek, schrift en etui uit de tas en leg het neer alsof het al een kwartier zo lag.

Het vroege opstaan is voorbij. Vanaf nu kun je iedere dag lekker uitslapen. Slaap lekker alvast! 

Gepubliceerd op 31 maart 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Wow handig hoor

6 jaar geleden

S.

S.

Heb betere trucs, zoals het rooster van jou telefoon anders maken met Photoshop is zo gedaan en dan op school komen en laten zien hoe jou rooster er uitzag en dat hoorde dat je wel les had en dat jij zo braaf bent gegaan om te kijken of het waar is. Ps in de praktijk ervaring mee werkt

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.