'Ik ben een luie paddestoel'

'Ik ben een luie paddestoel'

Door Mette

"Yeww, jij leest dit hè? Sjeezus wat een moeite. Wát een toewijding. Dat je helemaal op dat plaatje heb geklikt en nu dus serieus je ogen van links naar rechts over je scherm beweegt, al die letters leest en er dan óók nog in je hoofd een betekenis aan geeft. Poeh, poeh, poeh. Het moet niet gekker worden. 

Nou ja, nu je toch bezig bent... beter dit dan iets anders, weet je. Ik bedoel, stel je voor dat je een baan hebt. Stel je voor dat je naar school gaat, studeert, die shit. Stel je voor dat je je huis schoonmaakt. Poeh. Poeh. Poeherderpoeh.

Het lijkt wel alsof er onder de scholieren van tegenwoordig weinig romantische toekomstbeelden leven. Óf je wordt megasuccesvol, of je wordt meganiks. Mette schreef de twee uitersten voor je op. Ditmaal de luie paddestoel.

Mwja, ik ben dus Harry. Ik zal je wel vertellen hoe mijn dag er meestal uitziet, ik heb toch niet heel veel anders te doen.  

Om 12:00 gaat mijn wekker. Beetje vroeg, dat wel, maar een mens moet toch ontbijten. Afijn, meestal doe ik dat herrieding meteen weer uit en blijf ik tot 13:00 uur nog een beetje soezen tussen de lakens (niks zo fijn als stinken in je bed). 

Daarna moet ik echt koffie, dus dan rol ik van mijn matras de vloerbedekking op. Ik kruip meestal een beetje half de trap af, want ja, van rechtop lopen word ik duizelig. Dan neem ik dus een bakkie van het zwarte goud. Ik heb tegenwoordig zo'n eh, Senseo, dus da's lekker makkelijk.

Dan pleur ik mezelf op de bank en zit ik daar even met mijn benen omhoog. Na twee slokken komt meestal wel een minder puntje van de dag, trouwens. Als ik eenmaal aan de koffie begonnen ben, moet ik namelijk echt schijten als een koe met darmproblemen.

Dus dan ga ik naar de plee en zit ik daar een tijdje, want ik heb meestal niet zo'n zin om op de staan en 't is ook eigenlijk wel gezellig daar. Dus nou ja, zit ik een tijdje, ga weer terug naar de bank, drink m'n lauwe koffie op en ga ik op zoek naar een ontbijtje.

Dan heb je dus van die broodjes met pudding erin, die liggen vaak nog in de keuken. Dus dan eet ik er een stuk of vijf. Dan is het drie uur 's middags. Nou ja, dan heb ik even niks te doen, eindelijk rust, zeg maar. En ik heb echt niet de puf om de tv aan te zetten, dus dan ga ik op de verwarming liggen (ja, ik heb zo'n ding in de vloer) en dan doe ik zo m'n shirt een stukje omhoog en dan aai ik een beetje over mijn buikhaar. Weet ook niet, best fijn. 

Nou dan om vier uur heb ik wel weer honger, dus dan doe ik effe een broek aan en pak ik de bus naar de Appie. En dan koop ik daar een stokbrood of zo, met een doosje kruidenboter. Eet ik meestal al op in de bus terug, kom ik thuis, ligt daar nog wel wat chocola, eet ik dat ook maar op.

Daarna is het dan tijd voor even een beetje activiteit, dus dan zoek ik op Netflix een serie. Die kijk ik dan, meestal twee afleveringen. Nou da's wel vermoeiend dus dan bestel ik om een uur of zeven een pizza of Chinees en dan komen ze dat brengen. 

En dan is het wel weer tijd om m'n nest in te kruipen, al moet ik zeggen dat ik meestal niet zoveel zin heb om mijn tanden te poetsen, zoveel gedoe. Doe ik wel hoor, je moet natuurlijk niet uit je bek gaan meuren. 

Nu denk jij vast: ik wil ook zo'n leven. Nou, ik zal je in alle eerlijkheid vertellen, het is niet zo moeilijk allemaal. Je hoeft er verder ook helemaal niks speciaals voor te doen. Of kunnen.

Gewoon lekker niksen. Da's alles."

Gepubliceerd op 7 maart 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.