Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Leraren: de goede aardige soort

Leraren: de goede aardige soort

Floris

Met sommige docenten lopen de leerlingen weg.Mijn vorige column ging over leraren die naaihonden zijn. Nu wil ik het van de zonnige kant bekijken. Want, weet je, er zijn leraren die de gave hebben om elke leerling voor zich te winnen. Hoe ze het doen, geen idee. Misschien hebben zij op de lerarenopleiding bij het onderdeel "sociaal met leerlingen" extra goed opgelet.

Omdat ik hou van categorieën wil ik deze leraren indelen in de aardige soort en de goede soort. En de zeldzame goede aardige soort. Dat is dubbel prijs.

De aardige

Het verschil tussen goede leraren en aardige leraren? Aardige leraren zijn mensen met een dosis humor en zelfspot. Ze kunnen tegen een grapje. Leraren die als jij je iPod aan hebt, 'm niet afpakken maar vragen wat je luistert. De eerste schooljaren kan je beter aardige leraren hebben. Want je hoeft dan, let's face it, niet zo veel doen. Er wordt niet zo vreselijk veel van je verwacht, dus is het niet erg dat je meer lol dan les hebt.

Ik had nooit gedacht dit te gaan zeggen, maar je moet van die jaren genieten. Het is niet de beste tijd van je leven, maar het is wel een van de betere.

De goede

De laatste jaren, examenjaren, heb je meer aan goede leraren. Goede leraren weten het respect van leerlingen te winnen. Die leerlingen weten dat, als ze eenmaal hun bek houden, ze echt wat leren. Leraren waarbij je merkt dat je cijfers stijgen als je goed meedoet.

Aardig én goed

Nu heb je ook nog de laatste groep, aardige goede leraren. Zeldzaam, maar als je ze eenmaal hebt zit je goed voor het rest van het jaar. Kortom, je moet maar hopen dat je dit soort leraren krijgt, want er zit er ook een stel tussen van het soort naaihonden.

Voor zover mijn lessenreeks over de verschillende soorten leraren. Dan heb je natuurlijk ook nog de saaie leraren, maar die zijn het niet echt waard om over te schrijven.

De foto bij dit artikel is er één van Erik Maris die samen met zijn campagneteam de Docent van het Jaar 2006 werd. In onze eregalerij staan al deze topdocenten op een rijtje.

Gepubliceerd op 23 maart 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

C.

C.

Wat een onzin, dat het positief is dat een leraar vraagt waar je naar luister als je ipod aanstaat. Het is zo respectloos om je ipod aan te doen in de klas!

14 jaar geleden

L.

L.

ik heb (onder andere) voor wiskunde een heel aardige leerkracht wij lope daar zelfs me mee naar het station

14 jaar geleden

O.

O.

Ik sluit me aan bij Jesse

14 jaar geleden

J.

J.

Wat een ontzettend slechte column...

14 jaar geleden

G.

G.

KLASGENOOT

14 jaar geleden

G.

G.

Echt een heel slechte blog..
Ik bedoel heb jij echt ooit een leraar gezien die je vraagt naar wat je luisterd als hij je I-pod ziet? ik bedoel dan is het geen aardige leraar dan is hij gewoon dom.. Leraren zijn niet slim ze lezen wat in het boek staat.. DUMP DE LERAAR GEBRUIK JE BOEK! die zeuren tenminste niet als je je huiswerk niet af hebt!

14 jaar geleden

B.

B.

Leuk, ik kan bij iedere categorie gelukkig wel leraren noemen.

14 jaar geleden

L.

L.

leuk om te lezen maar je hebt het nog niet uitgebreid over de goede docenten gehad. Die je tegen je zin in toch aan je huiswerk krijgt maar later ( 1 maand) toch dankbaar bent omdat ze je zo bombarderen met herhalingen van al die saaie stof en die 1000 oefen sommen.

14 jaar geleden

M.

M.

He wat leuk Floris, een blog die inderdaad de andere kant belicht. Ik merkte met het maken van de eregalerij dat er heel veel leuke leraren -en concierges!- bestaan. Heerlijk om te weten dat ze nog bestaan ;-)

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.