Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Goed alcoholnieuws

Goed alcoholnieuws

Door Kim

Maar we drinken wel steeds minder, hoor.Alcoholgebruik onder jongeren neemt af, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend. Eindelijk eens positieve berichten! Niet alleen het comazuipen, maar ook het 'gewone' drinken is verminderd: 66% van de 12-tot-24-jarigen drinkt momenteel wel 'ns een biertje of wijntje, wat in 2001 nog 71.9% was. Toentertijd was 18.5% van de jongeren een 'zware drinker' (die minstens op één dag per week zes glazen of meer achterover slaat), nu nog maar 13.2%. Gaat redelijk de goeie kant op, dus. Proost.

Gepubliceerd op 22 maart 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

hahahahah ik drink wel meer!

14 jaar geleden

M.

M.

Haha dan hoor jij bij die 44% die meer drinkt dat een bier of wijntje. Of bij de 13,2%, de groep van de zware drinkers ;-)

14 jaar geleden

A.

A.

Dat is goed nieuws voor mij! Jullie kennen me als anoniem, maar ik neem deze artikelen heel serieus! Niet allemaal, maar zoals deze wel. Verspandeer je geld niet aan drank!!!!!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.