Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De spijbelende docent

De spijbelende docent

Femke

Normaal gesproken spijbelen leerlingen omdat ze het nut van school op dat moment niet inzien. Heel begrijpelijk natuurlijk. Maar dat ook docenten er af en toe geen zin meer in hebben, blijkt wel bij ons op school.

Wiskundeleraar

Zo kan ik een verhaal vertellen over onze wiskundeleraar, die graag wat eerder naar huis wilde. De klas die hij op dat moment les hoorde te geven, liet hij gaan, hij pakte zelf zijn jas en tas en sloop via een omweg richting de uitgang.
Dat deze docent nog wat van ons kan leren moge duidelijk zijn: halverwege werd hij betrapt door onze kernteamleider, en ik kan je verzekeren: die was ab-so-luut niet blij.

Biologieleraar

Verder heeft ook onze biologiedocente zich schuldig gemaakt aan spijbelpraktijken: maandag was ze ziek en toen ze dinsdag weer op school kwam stond ze nog steeds als absent vermeld. Bij het ontdekken van dit feit maakte ze linksomkeert en is ze de rest van de dag niet meer op school gesignaleerd.

En de rest

Om maar niet te beginnen over het feit dat er af en toe een les 'vergeten' wordt door de docenten, dankzij de sneeuw -helaas- niet op tijd op school gearriveerd kan worden of men liever de auto naar de garage brengt, in plaats van de leerlingen die wél zijn komen opdagen van nieuwe kennis te voorzien.

En aangezien leraren een voorbeeldfunctie hebben en je dus dingen horen te leren, voel ik mij een behoorlijk goede leerlinge wanneer ik zo af en toe -net als de docenten- een uurtje niet op kom dagen.

Gepubliceerd op 19 maart 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

ga weg man met die leeraren spijbelen dat is tog lauw waarom moeten jullie er een probleem van maken dus hou jullie mond

14 jaar geleden

A.

A.

mohammed houd je bek...

13 jaar geleden

[.

[.

heb nog niet gespijbeld......
of... valt naar de albert heijn gaan onder tussenuur daaronder?

14 jaar geleden

L.

L.


als kind spijbel ik altijd en soms doe ik mij voor als leraar. dan zet ik mijzelf gewoon precent op de lijst.

14 jaar geleden

A.

A.

Dit zuigt

14 jaar geleden

B.

B.

Ach ja, zo zijn wij jeugdigen. Vinden we 1 klein dingetje om onze meerdere op te pakken, en dan gaan we zeuren over situaties die nog niet eens zo erg zijn.
Omdat jij denkt dat ze spijbelen hoef dat nog niet o te zijn.
Daarbij, voor het salaris voor een baan waar je je de hele tijd op moet voorbereiden, en dan nog thuis nakijk werk doen, maakt mij ook geneigd lekker eens een dagje thuis te blijven. (Als ik die baan had dus)

Kijk nou maar eerst eventjes naar jezelf voordat je gaat zeuren over docenten die een dagje depressief zijn. Kijk, als ze nou eens continu weg waren.
En jij kan lekker dat uurtje vrij gebruiken om dat huiswerk te maken dat je toch niet af hebt.

14 jaar geleden

S.

S.

leuk geschreven, hebben wij nou al de hele week.
er valt zowiezo al veel uit door de talen-reizen, die uren worden bij iedereen vervangen, maar bij ons zijn er nog niet veel leraren komen opdagen..
echt fijn zo'n tussenuurtje, en van de 7, maar 2 'nuttige' lessen. daar heb ik ook helemaal niets gedaan...

14 jaar geleden

H.

H.

Hallo.
meneer die mee kijkt ofzo

14 jaar geleden

S.

S.

Ik zie het probleem niet? Tussenuurtje, lekker toch?

14 jaar geleden

P.

P.

dom!!!! (van die leraren)

14 jaar geleden

H.

H.

stupids

14 jaar geleden

K.

K.

Ik ben erg benieuwd naar de logica van de biologieleraar: "Oh, ik hoef blijkbaar niet te komen vandaag? Fijn!"

14 jaar geleden

N.

N.

Niet dat ik nog nooit gespijbelt heb, maar onze school is erg oplettend over de leerlingen. Er zit een enkele docent bij die spijbelt, but who cares... Behalve dit jaar. Ik zit nu in het examenjaar, dus nou doen ze er alles aan om op school te zijn voor ons... Ik weet niet of ik het nou leuk moet vinden of niet :p :]

14 jaar geleden

S.

S.

haha, had ik ook een keertje, op het bord stond dat mijn Nederlands lerares afwezig was, terwijl ze naast me stond. ik hoorde haar letterlijk zeggen: oh ik hoef geen les te geven vandaag, de rest van de dag had ik haar niet meer gezien. blijkbaar was ze er ook vandoor gegaan

14 jaar geleden

C.

C.

ahahha dom van die leraren hoe het bij mij op school juist gaat is dat wij spijbelen en die leraren zijn pissig maar als de leraren spijbelen en het i toevallig het laatste uur is de leraar blij en wij zijn blij :P

14 jaar geleden

S.

S.

Bij ons gebeurt het ook eens, best fijn, zo'n uurtje vrij!

14 jaar geleden

W.

W.

Leuk geschreven! vooral dat einde... Leraren zijn wel echt sukkels soms... een soort intelligente robots (vandaar de naam)

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.