Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mailbox docent gehackt

Mailbox docent gehackt

Door Simon

Eerst hackten ze de mZo deed 'ie dat dus.ailbox van een paar docenten. Toen plukten ze werkstukken en examens uit hun mail en verspreidden die onder medeleerlingen. Nu zijn ze van school gestuurd.

Twee jongens zijn het, uit de vierde en vijfde van het gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther, dichtbij Den Bosch. Het ging lange tijd goed, maar toen...

Rector Wim Harmsen: "Docenten vingen wat op in de klas en uiteindelijk hebben we zelf een onderzoek gedaan. Leerlingen zijn gehoord en vervolgens zijn ook de namen genoemd van de betreffende leerlingen. Zij hebben uiteindelijk zelf volledig openheid van zaken gegeven en zo hebben we de leerlingen kunnen achterhalen die vooraf inzage hebben gehad in proefwerken en schoolexamens."

Voor wie zich afvraagt hoe ze dat hacken gedaan hebben: ze maakten gebruik van een keylogger en achterhaalden zo het wachtwoord. Succes!

Gepubliceerd op 16 maart 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Best goed gedaan, die school zou wel slechte beveiliging hebben.. 0.0..

14 jaar geleden

G.

G.

Wat ik het opvallendste vond aan dit bericht, is dat de leerlingen ANDERHALF JAAR lang de mail bleven inzien.
Het hacken vind ik wel tof, en getuigt in ieder geval van een zeker enthousiasme. Maar dat je de "grap" dan 1,5 jaar gaat volhouden vind ik triest.

14 jaar geleden

M.

M.

Haha anderhalf jaar lang is inderdaad belachelijk.

14 jaar geleden

M.

M.

Een keylogger gebruiken is geen hacken.

14 jaar geleden

N.

N.

Echt niet goed,
ik zit daar op school en ik vind het heel erg
iedere leraar heeft t erover
groetjes

14 jaar geleden

S.

S.

Ik zit ook op Bernrode,
het rare is dat de meeste leerlingen ook
niks wisten van de keylogger.
De dag voordat het bekend werd, kon je wel een aan de leraren merken dat er iets aan de hand was. Ze waren onrustiger en sneller gestresst dan anders.
Behalve dat ze er 1,5 jaar mee door zijn gegaan, vind ik het ook vreemd dat ze er in die 1,5 jaar niks van gemerkt hebben!

14 jaar geleden

A.

A.

tja.. denk dat dit wel vaker gebeurt.. en gewoon oer stom dat ze die proefwerken gaan uitdelen onder leerlingen. Moet je juist niet doen.

14 jaar geleden

T.

T.

anderhalf jaar heh........... dat is best lang, maar dan ook nog verdelen onder de leerlingen is ook niet zo slim.
Maar toch best cool dat ze dat gedaan hebben!

14 jaar geleden

M.

M.

Slechte beveiliging..

14 jaar geleden

N.

N.

Ik ken de leerlingen persoonlijk niet, maar als je een foto zal laten zien ken ik ze waarschijnlijk wel. Ik zit trouwens in 1e.

goetjes

14 jaar geleden

-.

-.

bijna elk schoolsysteem is slecht beveiligd, bij ons kunnen zelfs de 1e klassers het schoolsysteem hacken, wel een beetje dom trouwens dat je dat anderhalf jaar lang doet, zoiets komt op gegeven moment uit, en dat ze dat onder hun medeleerlingen verdelen is nog dommer.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.