Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

'Je mag me ook Hoogheid noemen'

'Je mag me ook Hoogheid noemen'

Door Mette

"Goedendag, tijdverspiller. Nu je toch een blog aan het lezen bent (een taakje dat kostbare tijd van je rooft), wil ik je graag iets nuttigs meegeven. Een klein pakketje bagage dat jij in je rugzak kunt stoppen. Je kent hem wel, die denkbeeldige rugzak waar je oneindig veel in kunt bewaren. Ik zie er bijna businessmodel in. Uitermate praktisch, als je het mij vraagt."

Het lijkt wel alsof er onder de scholieren van tegenwoordig weinig romantische toekomstbeelden leven. Óf je wordt megasuccesvol, of je wordt meganiks. Mette schreef de twee uitersten voor je op. Ditmaal de succesvolle versie.

"En natuurlijk vraag je het mij. Ik ben immers alles waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. Ik ben rijk, beroemd, succesvol en vooral erg innemend. Mijn naam is Henri, maar je mag me ook Hoogheid noemen, als je je daar prettiger bij voelt. 

Mijn aura van wijsheid en speciale allure zijn belangrijke onderdelen van mijn succes. En omdat ik altijd bereid ben mijn medemens te helpen, zal ik je wel even vertellen hoe ik zo geweldig geworden ben. 

Voor zover dat niet was aangeboren dan, hè. 

Mijn succes

Want succesvol, dat word je niet zomaar. Bij mij begon het in ieder geval al vroeg. Nu moet ik zeggen: daarin had ik mijn ouders ook wel mee. Ik denk dat vooral mijn vader echt heeft bijgedragen in de vorming van mijn business-allure. 

Voorbeeld: ik kreeg al snel geen poedermelk meer, maar gewoon dubbele espresso. Dat lijkt een onbelangrijk detail, maar vergis je niet: goede zwarte koffie is een van de belangrijkste dingen voor een zakenman. 

Het draait allemaal om de uitstraling. Op de juiste manier een glas whiskey inschenken, vanuit de juiste hoogte naar beneden praten, in de perfecte straal je bureaustoel draaien... het vergt een precisie waar simpelweg niet iedereen over beschikt. 

Jong geleerd is oud gedaan

Mijn natuurlijke leiderschap kun je terugleiden tot het systeem dat bij mij thuis gehanteerd werd. Als we bijvoorbeeld moesten kiezen naar welke bestemming we op vakantie wilden, moesten ieder gezinslid een bestemming kiezen en die beargumenteren in een presentatie. 

Zo trainde ik mijn overtuigingskracht, en tegen de tijd dat ik 12 was geworden, gingen we bijna altijd op vakantie naar de bestemming die ík gekozen had. 

Zoals je merkt: jong geleerd is oud gedaan. Dat is een van de lessen die ik geleerd heb. Mijn eerste start-up had ik toen ik dertien was. Die heb ik natuurlijk allang op het juiste moment verkocht. Ik geloof dat hij twee maanden daarna failliet ging. Maar dat doet er nu niet zo veel meer toe, het betekende wel het echte begin van mijn carrière. 

Onderdeel van het ondernemerschap is trouwens ook: fit blijven. Als er iets belangrijk is, is het wel om je lichaam in vorm te houden. Je moet vanuit je glazen kantoor op het midden van de werkvloer natuurlijk wel gezag uit kunnen stralen.

Nee echt, een buikje doet enorm af aan je geloofwaardigheid. 

Aan de slag

Oh en natuurlijk heb ik er weleens doorheen gezeten. Dat zal jou ook nog vaak genoeg gebeuren. Maar weet je, dan hield ik elke keer weer het beeld van die zwerver op straat of de smerige kleren van een kunstenaar voor me en wist ik weer waar ik het voor deed. 

En zie me nu stralen. Dertig, rijk, en beroemd. Ik heb het allemaal niet voor niets gedaan. 

Dus hup, aan de slag. Tot in businessland, makker. Wie weet word je net zo succesvol als ik. Of nou ja, bijna net zo succesvol als ik. Mijn genen kan ik je helaas niet geven.

Maak er wat van, kerel. Ik ga nog snel even de beurs bekijken.

Dus voor nu: tabé, vriend!"

Gepubliceerd op 29 februari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.