Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

In de kamer van Wayne

In de kamer van Wayne

Wayne ken je misschien van de peuzelpauze's, de geschiedenisfoto's met ondertiteling of de bladwijzer op je oma's telefoon. Sinds het nieuwe schooljaar vind je 'm net iets vaker op de voorpagina van Scholieren.com. Ook zijn kamer kreeg een dikke vette upgrade. Tijd voor een showblog.

Started from the bottom, now I'm here
Sinds 1 januari woont Wayne in zijn nieuwe stekkie. "Mijn vorige kamer was zes vierkante meter, deze is een ongelooflijke negen vierkante meter!" Wow! Het is groot genoeg om meubels er in kwijt te kunnen er is zelfs ruimte over je om te draaien zonder iets om te stoten.

"M’n nieuwe kamer is nog niet helemaal af, er moeten wat dingen worden opgehangen zoals foto’s en een klok." Verder wil hij er niet zo gek veel aan veranderen. "Dit jaar is mijn eindexamenjaar. Als ik spontaan een geschikte kamer vind in Amsterdam, dan is dat natuurlijk zonde van alle moeite."

Het verhaal achter het NS-bordje
Tussen twee ecovriendelijke groendoeners is een bordje van de Nederlandse Spoorwegen gestationeerd. Nep of self-made? "Ik vond ‘m ergens op ’n rommelmarkt in Utrecht, kostte slechts vijf euro. Er zit een heel leuk verhaal achter, aldus de verkoper. In ’t kort had hij mieters veel moeite moeten doen om dat ding uit het treinstel te slopen - niet helemaal legaal dus, naar mijn vermoeden."

Een halfhoogslaper
Geen stapelbed en geen hoogslaper is... een halfhoogslaper (asjeblieft, Van Dale). De reden dat-'ie zo'n ding in zijn nieuwe kamer nam, is omdat hij hamsterend zijn middelbare school door komt: Wayne verzamelt nogal, eh, veel. "Met dit systeem kan ik álles kwijt," vertelt hij. Wat hij kwijt moet? "Schoenendozen!" Je begrijpt, lieve lezer, dat dát om nadere uitleg vroeg. "Daarin bewaar ik mijn memories en souvenirs." Het donkere hol wordt keurig gescheiden van zijn matras door middel van een spiksplinternieuwe bedbodem. "Bij de oude waren een paar latten vermist en een aantal was aan elkaar gelijmd. Dit geval stond een tijdje in ons huis, en nu heb ik 'm geclaimd." 

De vloer
Wat is eigenlijk de állerbeste plek om je proefwerkstof te leren? "Op de vloer maak ik m’n huiswerk. Ik heb weliswaar een bureau, maar daar staat m’n laptop op en die is weer verbonden aan allerlei snoeren en het is teveel moeite om die los te koppelen. Bovendien is die vloerverwarming wel aangenaam."

Droomkamer
Hoe zou je je kamer het liefst willen hebben? "Wit. Zoveel mogelijk wit. Met eventueel een kleurtje hier en daar. Ik vind het gewoon fijn om wakker te worden in een witte kamer, want dat geeft een fris gevoel. Zeker als de zon al schijnt en het wit het zonlicht weerkaatst."

Gepubliceerd op 8 januari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Deze zijn zo nice om te lezen, ga zo door

8 jaar geleden

S.

S.

Thanks Sam ;-)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.