Denk na voor je twittert

Denk na voor je twittert

Door Oscar

Momenteel geniet ik van m'n vrijheid tijdens een tussenjaar, maar intussen timmer ik ook hard aan de weg om mijn carrière op poten te zetten. Daarbij kan ik geen tegenslagen gebruiken die het gevolg zijn van fouten uit het verleden. In het verleden, zo'n drie tot vier jaar geleden, was ik namelijk erg onnozel. En het bewijs daarvan staat op Twitter. Om je kapot te schamen.

Na 15 jaar school knijpt Oscar ertussenuit: hij neemt een tussenjaar. Tijd genoeg om ein-de-lijk te doen wat hij wil en flink wat van zijn bucketlist af te strepen. Al zijn belevenissen deelt hij in deze reeks op Scholieren.com.

Toen ik vijftien was deelde ik namelijk zo’n beetje alles via Twitter. Dat leek op dat moment misschien hartstikke leuk en onschuldig, maar inmiddels heb ik er best wel veel spijt van. Tweets zijn altijd terug te halen en da's niet altijd even leuk, zo ondervond ook Martin Garrix afgelopen jaar.

Paar juweeltjes

Daarom heb ik besloten al mijn tweets uit die periode te verwijderen. Speciaal voor jullie viste ik nog een paar juweeltjes uit het archief.

1. Ok verkeerd voorbeeld, dat is gewoon echt waar.

2. Ik kan me werkelijk niet herinneren dat ik onze oud-minister economische zaken tegen het lijf ben gelopen. Misschien kan @wouterbos uitkomst bieden?

3. Ja, dat is mijn bijnaam. En het was blijkbaar nodig om dat om 2 ’s nachts kenbaar te maken. Goed verhaal, lekker kort.

4. Volgens mij wist ik toentertijd niet helemaal wat een ‘drankprobleem’ precies inhield.

5. Pedigree Dentastix zijn – correct me if I’m wrong – snacks voor je honden. Ik heb geen hond, laat staan dat ik er een ben of was. Ook hiervan ken ik de context niet meer.

6. Volgens mij klopt die slagzin niet helemaal zo, maar kan m’n vinger er niet op leggen…

7. Kijk ns aan, een van mijn wijsheden. Geen speld tussen te krijgen!

8. Nogmaals: WAAROM?!

Zwijgen is goud

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn finest moments. Zelf heb ik dat niet namelijk. Bovenaan mijn lijstje van goede voornemens staat vanaf heden: alléén carrière-gerelateerde tweets de wereld in sturen.

Vervuld van schaamte en zelfmedelijden wil ik jullie meegeven om goed na te denken vóórdat je iets op internet zet. Je sporen uitwissen is namelijk best een gedoe (het kost heel veel tijd, geloof me) en daar heeft niemand zin in. Wees slimmer dan ik was: zwijgen is goud!

Gepubliceerd op 8 januari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

F.

F.

Maar je kunt toch ook gewoon je hele account verweideren, als je niet wil worden herrindert aan je oude tweets?

8 jaar geleden

Oscar

Oscar

twitter is voor in de journalistieke scène nog steeds een heel nuttig medium, dus voor mij is verwijderen geen optie.

8 jaar geleden

M.

M.

Die aflevering van what's with Andy hahaha! Ik heb toen uren besteed aan het zoeken naar een rijmwoord op "twaalf"

8 jaar geleden

L.

L.

Maar... Hoe doe je dat met zo'n 50k tweets? Denk dat als ik alle genante weghaal dat ik mss nog 10k over heb..

8 jaar geleden

S.

S.

Ik vind dat dit een beetje overdreven wordt. Die tweets die daar staan, vallen allemaal wel reuze mee. Bijna niemand neemt zoiets serieus. Als je niet nadenkt over wat je plaatst op Twitter, ben je gewoon dom.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.