Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Wat zijn de gevolgen van een wereldreis?

Deze video is gemaakt in samenwerking met Wageningen University.

Ruim 60% van de scholieren droomt over een wereldreis. Wat voor effecten heeft zo’n wereldreis nou precies op de natuur of economie? Reporter Ruben ging op zoek naar het antwoord en interviewde Machiel en Linde, twee docenten van de bacheloropleiding Tourism.

Toerisme studeren aan de Universiteit

Er bestaat dus een universitaire bachelor voor toerisme. Bij de Engelstalige opleiding Tourism van Wageningen University en NHTV Breda, leer je alles over de relatie tussen toerisme, economie, samenleving, natuur en milieu. 

Ruim 4% van de wereldeconomie draait op toerisme en maar liefst 9% van alle banen wereldwijd hangt samen met de toeristische sector. Bij deze enige universitaire toerismeopleiding in Nederland ontwikkel je een brede kijk op toerisme, door vanuit verschillende invalshoeken, zoals economie of sociologie, naar het onderwerp te kijken.

Je wordt opgeleid tot een veelzijdige jonge expert die kan bijdragen aan duurzame oplossingen voor alle partijen die bij toerisme betrokken zijn. En, als je bent afgestudeerd is de hele wereld je arbeidsmarkt.

Goed om te weten: de Bachelor Tourism is een samenwerking van de NHTV in Breda en Wageningen University. Je bent toelaatbaar met elk vwo-profiel, met een C&M-profiel moet je wel Wiskunde A in je pakket hebben. 

Studeren in Wageningen én Breda
Wil je weten hoe het is om een studie te doen in twee verschillende steden? Studente Barbara vertelt.