Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ben ik een Belieber?

Ben ik een Belieber?

Door Wayne

Vijf jaar geleden was Belieber nog een heidens woord, inmiddels is het al bijna woord van het jaar: sinds de release van het nieuwe album Purpose van Justin Bieber heeft iedereen zich massaal bekeerd.  De Canadese zanger zou namelijk 'volwassen' zijn geworden en in zijn liedjes zou die 'volwassen' klank ook te horen zijn. Ik vind een aantal van zijn nieuwe nummers ook geweldig, maakt dat mij ook een Belieber?

Definitie

Om te bepalen of ik een Belieber ben, is het handig om op te zoeken wat Belieber betekent. Ik vond dit op Bieberpedia:

"Beliebers zijn fanatieke aanbidders van Justin Bieber. Het gebruik van de term dateert al uit 2010. Beliebers zijn tienermeisjes, zij verdedigen en ondersteunen Bieber hevig en zijn bereid daar extreme maatregelen voor te gebruiken. Zij kunnen overgaan tot bijvoorbeeld doodsbedreigingen tegen vrouwen die een (intieme) link hebben met Bieber of het veranderen van de Wikipedia-pagina over hem (met bijvoorbeeld de info dat hij een Grammy heeft gewonnen terwijl dat niet zo is). Mannelijke Beliebers heten Boy-Beliebers."

Hm. Z'n muziek is mooi, maar zo ver ga ik dus écht niet. Bovendien is het beeld dat ik van de gemiddelde Belieber heb ook niet bepaald positief: een meisje van vijftien dat rondloopt met een rugzak met Hitkrant of Tina en tijdens een Bieber-concert meer decibellen produceert dan een Boeing 747. 

Toch is dat tegenwoordig dus niet meer het enige waar de groep Beliebers uit bestaat, als ik alle positieve recensies en geluiden mag geloven. Een aantal muziekrecensenten geeft bijvoorbeeld schoorvoetend toe dat ze z'n muziek luisterden en níet per se slecht vonden. Bieber is dus hot, ook onder niet-tienermeisjes.

Bad boy

De golf van positiviteit over z'n nieuwe album overschaduwt zijn verleden. Want hij was 'n tijdlang een echte bad boy en werd ook daarom niet zo serieus genomen. De zanger kwam bijvoorbeeld regelmatig in contact met LAPD en zo'n twintig andere politiekorpsen. Zo werd hij aangeklaagd voor vandalisme, dreigementen en rijden onder invloed. Ook verschillende schandalen kwamen in beeld, zoals pissen in een dweilemmer en eieren gooien naar de buurman.

Maar ach, dat is de "oude Bieber", wordt er dan gezegd. De nieuwe Bieber, die van 2015,  is namelijk gevoelig, serieus en biedt publiekelijk meerdere malen z'n excuses aan. Zo zingt hij in zijn nieuwe liedje I'll Show You hoe moeilijk het is om hem te zijn (want ja, zelfs tijdens z'n vakantie wordt hij naakt in z'n achtertuin gefotografeerd). En afgelopen jaar plaatste hij een emotionele video waarin hij zei ook gewoon onzeker te zijn. Tijdens interviews gaat hij ook door met z'n charme-offensief, meerdere malen zegt hij "sorry" voor z'n slechte gedrag.

En dan is er ook nog de aandacht van talkshow-hosts als Jimmy Fallon of James Cordon. In die shows lijkt hij weer een brave jongen te worden. Daarnaast liet-'ie zich belachelijk maken in het programma Comedy Central Roast. Dat zorgde voor een sterke comeback. Nu blijkt dat hij zelfspot heeft is hij echt tienmaal cooler. 

Beetje Belieber

Want wat blijkt nu: Bieber is ook heus niet onschendbaar. Hij heeft ook echt gevoelens. En dat maakt hem een nóg beter rolmodel voor miljoenen mensen over de hele wereld. Stiekem zou ik het ook jammer vinden als hij ten onder gaat door problemen. (love you, Biebs)

Wat mij betreft is het dan ook nooit te laat om Sorry te zeggen. Zijn overstap van zoetsappige tienerpop naar heerlijke EDM (Electronic Dance Music) zorgde bij mij in ieder geval voor een omslag. Ben ik toch nog een beetje een Belieber. 

Gepubliceerd op 26 november 2015

REACTIES

Nienke

Nienke

Drinken onder invloed? Bedoel je niet rijden onder invloed?

8 jaar geleden

R.

R.

Heb 'm aangepast!

8 jaar geleden

Renske

Renske

Haha scherp, dat klopt inderdaad niet

8 jaar geleden

G.

G.

I LOVE JUSTIN BIEBER!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.