Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De fases van een scholierenbureau

De fases van een scholierenbureau

Door Wayne

Je bureau is je heiligdom. Niet alleen je computer staat er, maar je maakt er (als het goed is) ook je huiswerk. Daar waar je computer altijd dezelfde vorm behoudt, verandert de oppervlakte van je bureau vaak. De ene keer is het netjes, tijdens toetsweekperiodes is het vaak een slagveld. Hierbij een kleine fotoserie van je bureau door de weken heen. (Klik op de foto om 'm te vergroten)

Dit is je bureau aan het begin van het schooljaar. Je start vol goede moed en je voornemen is om de eerste periode lekker hoge cijfers te halen. Een netjes bureau betekent meestal dat je alles zelf op orde hebt (nu nog wel!).

Je bureau een dag of twee later, wanneer je je eigen strakke planning hebt opgegeven. Een zesje is ook wel voldoende. Even de magazijnkast plunderen hoor!

Je hebt een bae. En daar horen natuurlijk chille Netflix-sessies op je laptop bij, dus die neem je mee. Voor het geval dat zijn of haar ouders thuiskomen en jullie bij jou thuis moet crashen, ruim je je kamer wel even op. 

Shit, haar ouders zijn thuis. Dan toch maar naar jouw huis toe. Jullie moeten nog even de helft van een aflevering van Blue Mountain State afkijken, maar jullie hebben andere prioriteiten. 

Voor je het weet staat de eerste toetsweek voor de deur. Het is pas over een week, maar toch besluit je om als een voorbeeldige leerling te beginnen. 

Twee minuten zijn verstreken, je motivatie verdwijnt net zo snel als water bij een dijkdoorbraak. Tijd om de Nintendo onder het stof vandaan te halen. Op welke level stond mijn Lucario ook alweer?

Het is twee voor drie 's nachts. Je moet nog 13 hoofdstukken van management en organisatie leren, je hebt er nu pas één geleerd. Vol goede moed denk je dat je het binnen een uur allemaal wel geleerd hebt. 78 pagina's zijn niet zoveel toch?

Het is half acht en je bent in slaap gesukkeld. De toets begint over een klein half uur. Je krijgt een kleine hartverzakking als je ontdekt dat je nog steeds maar één hoofdstuk hebt geleerd. Je leven heeft geen toekomstperspectief meer, je ouders zullen je onterven. Tijd om het bureau flink te slopen. 

Gepubliceerd op 14 december 2015

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.