Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Win een expo in het Rijks!

Win een expo in het Rijks!

De inzenddatum voor deze wedstrijd is gesloten! Van 4 januari tot 14 januari kun je hierrrr stemmen op de fotoserie die jij het allerbeste vindt.

 

Ben jij iemand die altijd klaar staat om mooie foto's te schieten voor op Instagram? En hou je wel van een beetje competitie? Dan is nu je kans op eeuwige roem!

Het Rijksmuseum organiseert namelijk de documentairefotografie wedstrijd Document NL Junior voor middelbare scholieren. De opdracht: een serie foto's maken bij het thema 'Mijn leven op school'. Uiteraard gaat de meest briljante serie er met mooie prijzen vandoor.

Prijzen

Alle deelnemers maken kans op een masterclass van fotograaf Carel van Hees, een dagje meelopen én een expositie in het Rijksmuseum.

Er wordt een jurywinnaar gekozen door experts op het gebied van fotografie, zoals Saskia Asser (conservator fotografie Rijksprentenkabinet), fotograaf Carel van Hees, Jenny Smets van Vrij Nederland, 'onze' huisfotograaf Sophie Theunissen en workshopdocent Robert Beekelaar.

Stemmen op Scholieren.com

Dat is er ook nog een publieksprijs. Van 4 januari tot 14 januari kun je hier stemmen op de fotoserie die jij het beste vindt. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Op 17 januari 2016 worden de winnaars bekend gemaakt.

voeg reactie toe

4248

reacties

Hoe en waar kun je stemmen op de fotoseries?!?
door anonymous (reageren) op 4 januari 2016 om 9:22
Waar kun je stemmen of foto's???????
door anoniem (reageren) op 4 januari 2016 om 11:30
@anonymous @anoniem Je kunt hier stemmen: http://www.scholieren.com/rijksmuseum. Klik op je favoriete fotoserie en rechtsonderin staat dan: 'Stem op deze inzending'
door Annemieke Dannenberg (reageren) op 4 januari 2016 om 12:23
Is het niet een beetje belachelijk dat je persé een scholieren (of facebook) account nodig hebt om te kunnen stemmen? Dat is toch hartstikke onhandig...
door anoniem (reageren) op 4 januari 2016 om 18:40
@anoniem: Wat zou jij een minder belachelijke manier om te stemmen vinden?
door Jon Geerars (reageren) op 5 januari 2016 om 11:49
@Jon Geerars: Een derde optie waardoor je zonder een account ook nog gewoon even snel kunt stemmen.
door anoniem (reageren) op 5 januari 2016 om 15:34
is er een manier om te zien hoeveel stemmen je hebt ontvangen?
door anoniemmm (reageren) op 5 januari 2016 om 15:35
Zijn de vijf winnaars die door de jury zijn gekozen al uit de lijst gehaald? Of worden eerst de publiekswinnaars gekozen en kiest de jury dan uit de overgebleven deelnemers?
door anonymous (reageren) op 11 januari 2016 om 19:25
@anoniemmm: nee dat kun je niet zien, het blijft dus nog even spannend! @anonymous: De jury komt deze week bij elkaar en kiest dan 5 jurywinnaars. Je kunt nog tot 13 januari 23:59 stemmen op onze site en de 5 deelnemers met de meeste stemmen zijn de publiekswinnaars.
door Annemieke Dannenberg (reageren) op 12 januari 2016 om 15:34

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?