Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Blauwe linkjes WhatsApp niet volledig geschrapt

Blauwe linkjes WhatsApp niet volledig geschrapt

Door Ruben

Je zult ze vast wel een keer zijn tegen gekomen: blauwe linkjes in je WhatsApp-gesprek. Niet alleen tijdsaanduidingen werden blauw onderstreept, ook woorden als 'hier' kregen een streep. Goed nieuws voor iedereen die zich er kapot aan ergerde: de nieuwe update van WhatsApp zorgt ervoor dat nu alleen de juiste woorden in het blauw gelinkt worden. De blauwe linkjes komen dus minder vaak voor.

Hoe zat 't ook alweer?

Wanneer je een tijdsaanduiding gebruikte in de oude versie van WhatsApp, werd het woord blauw onderstreept. Op die manier kon je gemakkelijk een nieuwe afspraak aanmaken in je agenda. De nieuwe functie is alleen wat vroeg geïntroduceerd: hij werkte nog niet helemaal goed. De functie herkende namelijk ook buitenlandse woorden als tijdsbepaling. Wanneer je het woord ''hier'' gebruikte (dat in het Frans gisteren betekent) werd er ook een blauw linkje van gemaakt. 

Niet helemaal geschrapt
Andere media vermeldden eerder vandaag dat WhatsApp de blauwe linkjes helemaal heeft geschrapt, maar helaas moet ik je teleurstellen: dat klopt niet. De linkjes zijn in de nieuwe update van WhatsApp niet verwijderd. Wel is het zo dat woorden zoals vandaag en morgen niet meer gelinkt worden. Alleen wanneer je een concrete tijd vermeld zoals ''10:30'' of ''woensdag 4 november'' komt er nog een blauw linkje onder te staan.  

Ik vind de blauwe linkjes na de update best chill, omdat je niet steeds bestookt wordt met streepjes. Wat vind jij? Bloedirritant, of wel te doen?

Gepubliceerd op 3 november 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.