App: Boomerang

App: Boomerang

De makers van Instagram timmeren hard aan de weg: ze zijn druk bezig met allerlei nieuwe apps. Hun nieuwste project: Boomerang. Da's een app waarmee je, net zoals in de nieuwe iOS-versie, korte filmpjes kan opnemen die zichzelf constant herhalen. Ik testte even of het ook net zo leuk is als het klinkt.

Hoe werkt het dan?

Boomerang is een hele simpele app. Als je 'm opstart krijg je meteen de camera te zien, met daarop twee knoppen: eentje om de foto te maken en de ander om van perspectief te wisselen (ofwel: selfie-stand of normale foto-stand). Als je op de fotoknop drukt dan maakt de app gedurende 1 seconde heel veel foto's achter elkaar. Je scherm gaat dan even flitsen. Vervolgens moet-'ie het even verwerken en voilà: je nieuwe zich-1-seconde-herhalend filmpje is geboren.

iOS

Met de nieuwe iPhone kan je een soortgelijk iets doen. Het verschil is dat de iPhone een seconde voor en na je foto opneemt. Het filmpje dat je met de iPhone maakt herhaalt zich vervolgens steeds. De Boomerang-app gooit het filmpje, zoals de naam al zegt, als het ware een paar keer heen en weer.

Leuk weetje: Je mag je creatie volgens Instagram géén filmpje, foto of GIF noemen. Het is een Boomerang. (Toch blijft het keihard een filmpje. Want telkens als je een Boomerang neemt wordt-'ie opgeslagen als filmpje.)

Geinig effect

Wat is nou het leuke aan Boomerang? Dat je filmpje constant omgekeerd wordt weergegeven. Als je dit op een goeie manier timet kan je een heel leuk resultaat krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar deze tweet van een catwalk: 

Nog meer leuke Boomerangs? Zie hier, hier en hier.

Conclusie

Het is een leuke app, maar ik denk dat ik voor mijn allerdaagse foto's toch de normale camera-app blijf gebruiken. Voor geinige filmpjes (oh nee: boomerangs) is het wel een leuke app. 

Wil je 'm downloaden? iOS | Android

Gepubliceerd op 27 oktober 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

heel erg slecht

8 jaar geleden

M.

M.

Koop een nieuw device waarop je de app uittest man. Als alle apps blokkeren is het niet moeilijk dat je niets leuk vindt.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.