@Fetching_Tigerss is beroemd op Instagram

@Fetching_Tigerss is beroemd op Instagram

Door Mette

Annegien is bekend als @Fetching_Tigerss op Instagram. Voor wie haar niet kent: ze is zestien jaar, een ster in het bewerken van foto's en ze heeft zo'n 672.000 volgers op Instagram. Ook was ze laatst te zien in het Jeugdjournaal en wordt er momenteel een documentaire over haar gemaakt. Ik sprak met haar af om het over haar Insta-succes te hebben.

Het begon allemaal in 2013, toen Annegien besloot haar foto-edits te delen, gewoon voor de lol. "Vanaf dat moment is het een beetje uit de hand gelopen", stelt ze. Wanneer ze voor het eerst merkte dat ze succes had? “Nou ja, eigenlijk merk je het niet echt. Er komen elke dag gewoon iets van honderd volgers bij, en op een gegeven moment misschien zo'n tweehonderd. Plotseling besef je: 'Hé, het zijn er al honderdduizend. Wow!'”

Bekend

Zeg dat wel, wow. Want inmiddels is Annegien best bekend. Op iedere foto die ze plaatst, komen duizenden reacties. Die zijn voornamelijk afkomstig van twaalfjarige meisjes, maar soms zijn er ook verdwaalde liefdesverklaringen te vinden.

Op straat wordt ze ook herkend. “Soms gaan ze wijzen, of heel erg staren, of ze fluisteren heel hard dingen als 'Instagram'. Dan denken ze dat ik het niet merk, maar ik hoor het gewoon. En af en toe komen ze ook gewoon heel leuk naar me toe,” vertelt Annegien. En niet alleen in Nederland heeft ze fans, ook op vakantie in Londen en op het vliegveld in Thailand werd ze herkend. Zelf is ze daar nogal nuchter onder. “Ik vind het wel grappig.”

Angst voor arrogantie

Met een kanaal vol bewerkte foto's rijst de vraag natuurlijk: is ze op internet anders dan in het echt? “Op Instagram ben ik een iets meer overdreven versie van mezelf", vertelt Annegien. "Daar ben ik nét iets grappiger en zelfverzekerder. In het echt ben ik eigenlijk heel verlegen.”

Toch heeft ze wel het gevoel dat haar volgers weten wie ze is. “De dingen die ik daar zeg, zijn wel hoe ik ben. Het is ook mijn grootste angst om arrogant over te komen. Ik wil echt niet dat mensen mij zo zien, omdat ik in het echt helemaal niet zo ben. Ik weet ook dat foto’s bewerken niet zo moeilijk is, dus ik ben echt niet zo bijzonder. Dat probeer ik heel duidelijk te laten merken.”

Geen miljoenen

Even voor de goede orde: wie denkt dat Instagram miljoenen oplevert, heeft het mis. Vooralsnog levert @Fetching_Tigerss nog helemaal niks op, en Annegien doet alles dus vrijwillig. “Soms is het best wel moeillijk om weer iets nieuws te bedenken en heb ik daar ook echt geen zin in. Ik heb nu ongeveer driehonderdvijftig foto’s en ja, op een gegeven moment zijn de ideeën een beetje op.”

Waarom ze het dan toch blijft doen? ”Ik heb ervoor gekozen om hiermee te beginnen, en nu vind ik dat ik het moet blijven doen voor mijn volgers.” 

Niet verslaafd

Alhoewel Instagram erg belangrijk is in haar leven, zegt Annegien helemaal niet verslaafd te zijn aan social media. De foto’s maakt ze op haar Ipod, haar telefoon is bijna altijd leeg. “Mensen worden altijd helemaal gek van mij, want ik kijk maar één keer per week op WhatsApp en ik heb mijn telefoon nooit bij me. Als mijn moeder wil weten waar ik ben, belt ze mijn vrienden.”

Wat nu als Instagram failliet zou gaan? "Dan zou ik lekker verdergaan met mijn leven. De vijftien uur die ik nu kwijt ben aan het bewerken van foto’s, vul ik dan met iets anders op. Dan zou ik weer mijn best gaan doen voor school, goede cijfers halen of zo.”

Gepubliceerd op 11 november 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

heeey mette, wat leuk dat je een blog hebt over annegien! ik volg haar ook en zij mij!!!! ik vind het heel leuk om dit zo over haar te lezen!!!!

gr. Geert

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.