Mevrouw Maatschappijleer

Mevrouw Maatschappijleer

Femke

Bah-nanen voor bijzonder leuke lessenMisschien wordt dit niet de meest aardige column ooit geschreven.

Dat weet ik eigenlijk wel zeker, aangezien deze column zal gaan over mijn maatschappijlerares van vorig jaar. Deze lerares, of beter gezegd: vrouw die twee uur per week wanhopige pogingen verrichtte om aandacht te krijgen, is redelijk snel over haar toeren. Omdat ze vindt dat ze goed les kan geven. En ze de enige is met deze mening.

Behulpzaam als onze klas was, hebben we aardig veel bijdragen geleverd om woedeuitbarstingen van haar kant te laten opkomen.

Bananen, polonaises en boerderijdieren

Zo was er het moment dat ze vertelde dat ze bananen vreselijk vond. Spontaan werd elke les ergens in het lokaal een banaan (of drie/vier) verstopt. Goed voor zo'n 60 woedeuitbarstingen.
Interessante dingen vertellen kon ze niet. Gemiddeld werd er één opdrachtje per les besproken aangezien de rest van de klas té druk bezig was met belangrijkere dingen: huiswerk voor andere vakken maken, bananen verstoppen, bananen eten, propjes gooien, muziek luisteren, de polonaise lopen, bellen of smsen, het geluid van een pauw (plus overige kinderboerderijdieren) imiteren en brandalarmsirene's nadoen. Ook alweer goed voor zo'n 50 dodelijke blikken en 45 woedeuitbarstingen.

Commissie van verzuim en onregelmatigheden

De vaakst gehoorde zin tijdens die lessen: 'Hou op! Ophouden! Anders stap ik naar de commissie van verzuim en onregelmatigheden!' Een commissie die alleen nog bestaat omdat er één docente op onze school is die daar zeer regelmatig klaagt. Juist: onze geliefde maatschappijdocente.

Vreugdedansje om 'zittenblijvers'

De keer dat we besloten allemaal massaal goed mee te doen was ze binnen vijf minuten door haar lesstof heen. De keer dat haar les door iemand anders opgevangen werd staat bij ons nog steeds bekend als 'verreweg de beste les maatschappijleer ooit'. Nu kunnen jullie je natuurlijk voorstellen hoe blij ze geweest moet zijn toen ze aan het einde van vorige jaar hoorde dat de 5 grootste druktemakers zouden blijven zitten. Ik ben er van overtuigd dat ze een vreugdedansje gemaakt heeft!


Dus waarde lezer, ik heb een tip: Word nooit maatschappijleerdocent. Tenzij je wél kan lesgeven.

Gepubliceerd op 20 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Hahaha geweldig hoe sommige mensen hier sarcasme niet snappen... maar goed, ik mis deze zeer nuttige lesjes van vorig jaar stiekem best wel

13 jaar geleden

N.

N.

LOL dat zou dan zeker mijn favoriete les geweest zijn :3
ik hou van bananen!!

13 jaar geleden

K.

K.

Leuk geschreven blog!:)

13 jaar geleden

/.

/.

WORDT NOOIT MAATSCHAPPIJDOCENT IS ZONDER T!!!!! Gebiedende wijs is eerste persoon, je zegt ook niet LOOPT naar de hel.
Verder wel leuk;-)
Maar wat ik niet snap: waarom is ze blij als de 5 grootste druktemakers blijven zitten? Dan moet ze ze nog een jaar lesgeven.....

13 jaar geleden

S.

S.

Ze zal er ongetwijfeld om gevraagd hebben, maar ik kan niet anders dan enig medeleven met deze lerares voelen. En ik denk aan de slogan:

"De maatschappij, dat ben jij."

13 jaar geleden

C.

C.

Dat is wat altijd met die maatschappijleraren. Die van mij was net zo'n drama vorig jaar.

13 jaar geleden

N.

N.

Altijd leuk, zulke leraren...

13 jaar geleden

K.

K.

omg, zij kon dan echt geen les geven, wij hebben
gelukkig een goeie (en tegelijk ook onze mentor)

13 jaar geleden

S.

S.

Klopt! Mijn maatschappijleer docent geeft half zijn eigen mening. De PVV is de slechte partij van allemaal volgens hem. Volgens mij mag iedereen dat zelf uitmaken.. en dat heb ik hem ook vertelt

13 jaar geleden

S.

S.

Goeie tip, wil ik wel aan toevoegen dat je dat ook niet moet doen als je je mening niet voor je kunt houden als docent.

13 jaar geleden

S.

S.

Scholier2
20 april 2010 om 16:02 uur
Klopt! Mijn maatschappijleer docent geeft half zijn eigen mening. De PVV is de slechte partij van allemaal volgens hem. Volgens mij mag iedereen dat zelf uitmaken.. en dat heb ik hem ook vertelt


kom op! de PVV is toch echt de vreselijkste partij ever!

13 jaar geleden

D.

D.

whahaaa zo herkenbaar!!

nog n tip: de meeste invallers verstaan geen engels!!:eek:
dus zinnen als ''lets climb out the window'' begrijpen ze niet!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.