Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Films die wél ergens over gaan

Films die wél ergens over gaan

Moviesquad 2010. Ik ben de tweede van links.Natuurlijk ben ik altijd in voor een slechte romkom als Sex and the City, maar soms wil ik wél iets zien dat ergens over gaat. En dus zei ik direct ja toen ik gevraagd werd als jongerenjurylid voor een filmfestival over mensenrechten in Den Haag. Vrienden en familie dachten dat ik trieste National Geographic docu’s moest gaan kijken. Nou, mooi niet dus.

Wil je ook eens wat anders zien dan de dertien in een dozijn films die meestal in de bios draaien, lees dan vooral even verder.

Veel films

Ik zag negen all rights films als jurylid van de Moviesquad. En dit allemaal in één lang weekend. Hoe we dat volgehouden hebben? Koffie, koffie en nog meer koffie. Met onze meidenjury begon de eerste avond meteen goed: de film Ceasefire werd abnormaal snel afgespeeld. Eerst dachten wij als groentjes nog dat zoiets normaal was. Toen de hele zaal echter slap lag om de misvormde 'heliumstemmetjes', hadden we ook wel door dat dit niet hoorde. Opnieuw starten dus maar.

Voor de actieliefhebbers was er een heftige schietfilm, midden in de Gazastreek opgenomen. Zo ongeveer de helft van de zaal is tijdens de film misselijk naar buiten gelopen. Ook wij waren even stil na afloop. Gelukkig bekeken we hierna een grappige film, namelijk 'Yes men fix the world.' Toen lag de hele zaal slap. Even een luchtig momentje.

Omdat we soms van film naar film moesten rennen, hadden we weinig tijd om aantekeningen te maken. Dit deden we dan maar in het donker tijdens de films, waardoor deze vaak veranderden in onleesbare krabbels. Vaak overlegden we aan het einde van de dag in het juryberaad. Over de nominaties hebben we nog wel even moeten discussiëren, maar gelukkig kwam er geen bitchfight aan te pas. Mijn favoriete film hebben we uiteindelijk verkozen tot winnaar: 'No one knows about Persian Cats.'

Te druk voor Ruud

Naast onze jongerenjury was er ook nog een 'volwassenjury.' Deze bestond onder andere uit Ruud Lubbers en Thekla Reuten (je weet wel, die actrice uit 'De tweeling.'). Via via hoorden we dat deze jury het leuk vond om ons te ontmoeten. Ik zag de diepgaande gesprekken met Thekla en Ruud al helemaal voor me, maar helaas konden we in ons drukke schema geen gaatje meer vinden. Volgende keer beter!

We hebben het bruisende nachtleven in Den Haag gelukkig ook nog kunnen ontdekken. In ons programma stonden ook filmfeestjes en optredens. Even een kwestie van met je VIP-pas zwaaien, en je bent zo binnen. Helaas werd dat weekend ook de klok verzet, waardoor we 's ochtends weer een uurtje eerder op mochten staan. Gelukkig heeft het cafeïneoverschot ons er helemaal doorheen geholpen.

Renske werd gevraagd voor de Moviesquad omdat ze ook schrijft voor MovieZone, de filmsite van NIF & CJP. No One Knows About Persian Cats draait nu in 5 grote steden in Nederland.

Gepubliceerd op 15 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

N.

N.

Well done ^^

14 jaar geleden

S.

S.

Hoi Renske,

Goede reportage! Hij komt ook in ons persboek. Nogmaals bedankt voor je inzet, en hopelijk tot volgend jaar (als vrijwilliger).

Groetjes,

Suzanne (persvoorlichting)

14 jaar geleden

S.

S.

FILMS ZIJN COOL
XXX HVJ

14 jaar geleden

S.

S.

Waarom eigenlijk geen jongens in de jury?

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.