Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

'Ik ben toch geen voetbalvrouw?'

'Ik ben toch geen voetbalvrouw?'

Door 7Days

Het leven van Dee van der Zeeuw (17) - ja, de vriendin van YouTube-ster Enzo Knol - staat sinds deze week op z’n kop. Binnen één dag stond haar single You bovenaan de iTunes-hitlijst van meest gedownloade nummers. ‘Héél onwerkelijk dit.’ Door Carolien Plasschaert / 7Days

"Toen ik drie jaar geleden begon met zingen, was mijn omgeving daar in eerste instantie niet zo blij mee", vertelt Dee. "Ik heb nooit les gehad en ik wist niet goed hoe ik mijn stem moest gebruiken. 'Mahaaaam ze gaat weer zingen hoor', riep mijn tweelingzusje dan." Maar Dee zette door en bleef oefenen. Ook op haar school, waar veel aan muziek wordt gedaan. "Ook de jongens van Kensington hebben er les gehad. Er hangt blijkbaar iets in de lucht!"

Bekende vriend

Dee schreef het nummer eigenlijk voor haar eind- examenproject (ze kreeg een 8). Ze kreeg veel positieve reacties en besloot het daarom uit te brengen. Heeft haar succes iets te maken met het feit dat ze de vriendin van een bekende YouTuber is? "Zonder Enzo was het waarschijnlijk nooit zo snel gegaan, dat klopt. Maar dit is wel echt mijn ding. Door het leven gaan als slechts ‘de vriendin van Enzo’ lijkt me niks. Ik ben toch geen voetbalvrouw? Nee, dit is echt iets van mij."

Covers

Ondanks haar plotselinge nummer 1-hit droomt ze nu niet meteen van een carrière als zangeres. "Als muzikant heb je een onzekere toekomst. Ik ga volgend jaar studeren en wil me daar op richten." Ondertussen wil ze wel met muziek bezig blijven. "Ik heb nog een hele lijst aan covers die ik wil opnemen. Ook wil ik meer eigen nummers schrijven. Zo ver is het nog niet, ik ga deze week eerst op vakantie. Even bijkomen van alle hectiek!"

Bekijk hier het optreden van Dee bij GIEL!

Dit interview komt uit jongerenkrant 7Days, die elke vrijdag in de brievenbussen en boekhandels ligt. De redacties van 7Days en Scholieren.com bundelen de krachten: een selectie van het nieuws uit 7Days en wordt doorgeplaatst op Scholieren.com en onze boekenrubriek verschijnt in de krant. Meer weten over onze samenwerking? Klikkerdeklik

Gepubliceerd op 5 juni 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

omg, geweldig.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.