Het leven van een Scholieren.com weblogger

Het leven van een Scholieren.com weblogger

Door Lily

Het scholieren.com kasteel in ZwitserlandIn de ogen van de lezer leidt de Scholieren.com-weblogger een glamoureus leven. Elke dag een bekende Nederlander interviewen, eens per maand heerlijk naar de vergadering (vol pretzels en cola!) op kosten van de zaak, om daar gratis journalistiek les te krijgen en ondertussen bakken met geld te verdienen. Stelling van vandaag: klopt dit beeld?

Voor de afwisseling vraag ik het eens niet aan de mensen op straat maar gewoon aan mezelf. Ja hoor, ik woon in een villa en word elke maand door een koets met witte paarden naar Simons (hoofdredacteur Scholieren.com) kasteel in Zwitserland gebracht waar we dan les krijgen van Matthijs van Nieuwkerk en Philip Freriks ons onderwijst in de Kunsten der Journalistiek.

Dure rode wijn

We drinken dure rode wijn om 11 uur ’s ochtends en lopen op glazen muiltjes. Anouk, Charlot, Esmee, Femke, Margo, Nienke, Renske en ik (jeetje wat een mond vol, girlpower) worden in de meest exclusieve baljurken gehesen en vervolgens wordt onze make-up gedaan door Mari van der Ven. Ondertussen trekken Floris, Daan, Joost, Maxim, Nick en Rob hun designerpakken aan en begeleiden ons (waarschijnlijk ieder met drie meisjes aan de arm, gezien het verschil in aantal) naar de ronde tafel waar we dan vergaderen. We roken Cubaanse sigaren terwijl we het hebben over het volgende interview, met Oprah ofzo.

Oké, eigenlijk werk ik in een donker kamertje achter mijn computer die om de twee minuten uitvalt. Oké, Mari van der Ven is niet onze visagist, het kasteel staat niet in Zwitserland maar in Utrecht en elk redactielid voelt zich ongemakkelijk in een baljurk om 11 uur ’s ochtends. Stel je voor dat er rode wijn overheen gaat.

De waarheid

De waarheid is dat we minstens twee keer per maand uitrukken om bijvoorbeeld uit te zoeken hoe mensen reageren op andere culturen (wacht maar af!), wel bekende Nederlanders interviewen maar dat dat hartstikke eng is (ook heel erg leuk), je wordt voortdurend bekritiseerd op je stukken (maar ook vaak gecomplimenteerd) en Philip Freriks is nog nooit op de redactie is geweest. Sommigen van ons moeten zelfs heel ver reizen elke maand. Anouk reist elke maand vanuit ergens in Friesland naar Utrecht. Er zijn gelukkig wel altijd pretzels en cola. Maar, we doen het uit liefde, voor jullie! Lieve, lieve lezers.

Ook aan de slag voor het weblog? Lees hier meer over hoe je dat voor elkaar krijgt.

Gepubliceerd op 13 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Haha, klinkt helemaal goed! Leuk geschreven.

14 jaar geleden

A.

A.

Hmm... blijf ik altijd de uitzondering? Vanaf volgend jaar lekker niet meer! xD

Even serieus: leuk geschreven =)

14 jaar geleden

N.

N.

Nou, nu je er toch over begint... dat lijkt me best een leuke locatie voor de volgende vergadering, dat kasteel in zwitserland ^^ Geniaal stuk!

14 jaar geleden

S.

S.

Ik zal 's kijken wat ik voor je kan betekenen Floris.

14 jaar geleden

M.

M.

Lily, wat een ontzettend leuk stuk heb je geschreven! Well done! =)

14 jaar geleden

F.

F.

ey Simon, als jij dat kasteel huurt/koopt dan wil ik wel een maandje salaris inleveren
kunnen we een keer een feestje regelen

14 jaar geleden

D.

D.

Wat ben je toch een schatje dat je ook aan mij gedacht hebt Lily ;-)

14 jaar geleden

F.

F.

Ja he Albert, sommige mensen denken echt van: Heee, ik ben hét gewoon!

13 jaar geleden

A.

A.

Simon, doe normaal joh!!! Da zeg je tog nie!!

13 jaar geleden

F.

F.

Leuk!

En toch lijkt dat kasteel in Zwitserland mij ook geen slecht idee...

14 jaar geleden

S.

S.

En vergeet je salaris en onkostenvergoeding niet! ;)

14 jaar geleden

E.

E.

Lovely :D

14 jaar geleden

J.

J.

Die drie vrouwen aan de arm en de cubaanse sigaren houden we dr in!

14 jaar geleden

A.

A.

is het niet uit gehoofdredacteerd

14 jaar geleden

J.

J.

Topper

Voeg toe neo-shadow@live.nl

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.