Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Liefde: Peter

Liefde: Peter

Peter (18) ontmoette zijn liefde Emily niet tijdens het uitgaan of via school, maar op een fantasybeurs. Nu ze al bijna twee jaar een relatie hebben, gaan ze vaak samen in kostuum naar zo'n beurs en het allerliefst knuffelen ze samen. "Het voelt alsof we elkaar altijd al hebben gekend."
 

Ivana en Nienke interviewen jongeren over hun liefdesleven en alles wat daarbij komt kijken. Seksualiteit, Tinder, daten en flirten; alles komt aan bod. Deze keer: Peter. 

Peter was door vrienden uitgenodigd om mee te gaan naar een fantasybeurs in de buurt, de eerste keer dat hij ooit naar een fantasy-evenement ging. Daar zag hij Emily. Peter: "Emily had een rood met zwart jurkje aan, een rode netpanty en een hoedje met veren in haar haar. Ze had ook een Free Hugs-bordje om, maar ik was toen eigenlijk te verlegen om haar te knuffelen." Op de beurs klikte het al snel tussen Peter en Emily: "Pas ongeveer halverwege de beurs begonnen we te knuffelen, en uiteindelijk heb ik haar een halfuur op mijn rug gedragen."

Drie maanden na de beurs

Na afloop van de beurs hielden ze contact en ze werden steeds hechter: "We wisselden met de hele groep Facebook, Skype en Whatsapp uit, en dus ook Emily en ik. We begonnen de dag na de beurs met elkaar te praten en ik ging haar steeds leuker vinden. We gingen ook steeds vaker bij elkaar langs, en zo zijn we langzaam naar elkaar toe gegroeid."

De vrienden van Peter en Emily hadden al snel door dat ze elkaar zagen zitten. Peter: "We waren zo vaak bij elkaar dat iedereen dacht dat we al een relatie hadden voordat dat zo was." Drie maanden na de beurs hadden ze hun eerste kus: "De dag daarna vroeg Emily me officieel."

Zombies en geesten

Peter en Emily gamen en kijken veel films met elkaar, maar het leukste vinden ze om samen in kostuum naar een beurs te gaan: "Ongeveer een jaar na de eerste beurs gingen we samen onze kostuums bedenken. We waren een keer samen als zombies of geesten, en de laatste keer was Emily een bosnimf en ik een wolf."

Tussen de twee zit ook een groot lengteverschil, wat soms reacties oproept bij mensen: "De meeste mensen die we kennen vinden het schattig. We schelen 30 centimeter: soms is dat handig, maar soms ook niet. Het is bijvoorbeeld wat lastiger als we staand knuffelen, maar daar valt mee te leven. Dan til ik haar gewoon op en zijn we even lang!"

Kleinkinderen

Peter kan niet meer zonder Emily en heeft grote plannen voor de toekomst. "We zijn op 16 juni 2015 al twee jaar officieel samen. Ik hoop dat we samen oud kunnen worden en later onze kinderen en kleinkinderen groot zien worden. Het voelt nu al alsof we elkaar altijd al hebben gekend. Ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen."

Gepubliceerd op 20 mei 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.