Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Shit, de lente is er weer

Shit, de lente is er weer

Door Daan

De lente. Neee!!De vogels fluiten, de bloemetjes bloeien  en met grote tegenzin zeg ik: de lente is weer begonnen. Begrijp me niet verkeerd, ik haat kou, ik haat schaatsen en ik haat sneeuw. De winter is dus niets voor mij. De zomer? Helemaal mijn ding. Warmte, zon, bier, strand, vakantie, oftewel het goede leven. De herfst is heeft af en toe nog nog een mooie dag. Maar de lente? Nee dankje!

Opgezwollen

Voordat mensen denken dat ik een of andere natuurhatende freak ben, zal ik mezelf even verduidelijken met een voorbeeld. In alle waarschijnlijkheid hebben jullie het wel eens meegemaakt. Je zit in de klas. Je kijkt eens rond, want hé wat moet je anders? Je ziet iemand met opgezwollen, tranende ogen zitten en een rode neus. Een raar aanzicht. Je draait je weer om en probeert je te concentreren op de woorden van je leraar. Om de twee tellen hoor een neus die wordt opgehaald. Tot grote ergernis van je leraar draai je je om. Je ziet dat elke neus-ophaalactie elke keer van die jongen met die dikke ogen en rode neus komt. Zijn (lees: mijn) ziekte? HOOIKOORTS!

Tsja, de lente, hij is weer begonnen. ’s Ochtends sta ik op met een goed humeur. Ik neem een douche, poets mijn tanden en knal er een hooikoortspil in. Altijd rond half maart gaat de gedachte door mijn hoofd: “Misschien valt het dit jaar mee.” Weinig… Elk jaar weer zijn er een hoop dagen dat ik die jongen met die ogen en neus ben. Een leraar vroeg me laatst toen ik weer zo’n dag had: “Zo Daan, hoe gaat het met jou vandaag?” Ja wat denk je zelf verrekte mongol!?

Erger in school

Gek genoeg heb ik het erger als ik in school ben dan als ik buiten ben tijdens de pauze. Toen herinnerde ik me ineens dat een profielwerkstuk van vorig jaar had aangetoond dat onze klaslokalen erg slecht geventileerd zijn. 1+1=2. Al die stomme pollen blijven liever in een klaslokaal bij mijn neus hangen, dan dat ze buiten lekker de vogels gaan irriteren. Pleuresdingen.

Met grote spanning kijk ik dus uit naar de maand juli. School is dan (voor altijd) voorbij en de meeste pollen vinden het ook wel weer mooi geweest. Dan kan ik heerlijk gaan genieten van de warmte, de zon, de terrasjes, het strand, het bier, het goede leven!


Post Scriptum:

Ik kom net een artikel tegen waaruit blijkt dat de symptomen van hooikoorts bij mannen worden verzwakt door seks. Dubbel goed nieuws voor ons dus! KLIK.

Gepubliceerd op 11 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Arme jij...

14 jaar geleden

S.

S.

je bent gewoon dom als je hooikoorts hebt, lente is perfect :D

14 jaar geleden

L.

L.

de lenthe is juist leuk scool is saai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 jaar geleden

G.

G.

dat lijkt me echt vervelend zeg,
kun je daar niet overheen groeien?
volgens mij niet, toch?
hopelijk kan het wel minder worden!
Sterkte

14 jaar geleden

T.

T.

ik heb ook hooikoorts!!! ik lig nu ziek op bed

14 jaar geleden

K.

K.

We hebben een clubje opgericht,
voor mensen met een opgezwollen gezicht,
wij horen erbij! wij horen erbij!

Ik ken het... frustrerend.

14 jaar geleden

M.

M.

I know the feeling, ik haat hooikoorts.
Ach aan de andere kant is het ook wel weer grappig, een niesbui onverwachts. je fleurt er de meest saaie lessen mee op ;)

Succes jongen!

14 jaar geleden

K.

K.

ben ik blij dat ik dat nie heb...

14 jaar geleden

M.

M.

Haha grappig geschreven, je irritatie over de lente komt duidelijk naar voren ;-). Hoop toch dat het dit jaar een beetje meevalt voor je!

14 jaar geleden

S.

S.

Lijkt me dus zo vervelend he. Zit 't erin dat je er ooit vanaf komt? Je kan er toch overheen groeien ofzoiets?

14 jaar geleden

Y.

Y.

Dus wat hebben we hiervan geleerd? n**ken als konijnen hooikoorts-lijdende-mannen :D
Tsja, ik klaag zelf niet, het weer wordt beter, en hooikoorts heb ik niet, maar kan me voorstellen dat het goed klote is ;)

Succes ermee!

14 jaar geleden

C.

C.

Ik vind 'm t niet zo kansloos ali-tje, eerder leuk.

14 jaar geleden

A.

A.

Wat is dit een kanslooooose stelling.
Kansloooooooooooooooooooooooos.

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.