Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Wayne bezoekt: The Gunman

Wayne bezoekt: The Gunman

Door Wayne

Klassieke actiehelden worden oud, bijna te oud om nog in een actiefilm te spelen. Sean Penn is er daar één van. Met zijn opgepompte spieren probeert hij nog een echte actiefilm neer te zetten, maar tevergeefs. Ik zat in een lege bioscoopzaal, op een zaterdagavond in Utrecht. Dat moet toch een voorbode zijn.

Guttegut, wat zijn er tegenwoordig toch veel films in de bioscoop! Gelukkig is Wayne er om je de helpende hand te bieden: elke maand kiest hij er twee uit om te checken of het je zuurverdiende geld waard is. Deze week: The Gunman. 

De lege zaal

De film gaat over een groep moordenaars die een opdracht moet uitvoeren in Congo. In 2006 vond er een bloedige burgeroorlog plaats en held Sean Penn kreeg de opdracht om een minister uit te schakelen en daarna onder te duiken. Acht jaar later probeert iemand hem dan weer uit te schakelen. Tijd om wat mensen neer te schieten. 

Gaap

Een typisch actieverhaal dus (niet alleen qua weinig originele titel): hoofdpersoon doodt belangrijk iemand, de tijd gaat voorbij, iemand neemt wraak maar faalt, hoofdpersoon doodt de vijand, einde. 

Normaal gesproken zou er in zo’n verhaallijn behoorlijk wat actie voorkomen. En inderdaad, in het begin was ik nog wel enthousiast. Maar toen kwam er drie kwartier alleen maar gezwam over een verloren liefde. Die vrouw is intussen al getrouwd, maar komt toch weer terug – nogal dramatisch en erg veel gedoe. Gaap. Dan was er ook nog een scène tussen de lakens, maar daar was niet zoveel van te zien omdat ze alles doorspoelden. Preuts hoor.

En dan dat kleine beetje actie dat er wel was: Interpol en ex-militairen schoten een hoop. Helaas niet raak, al zou je denken dat ze daar toch wel een beetje voor worden getraind. Maar zoals vaker het geval is in actiefilms ontspringt het hoofdpersonage de dans. Veel verder dan een granaatje en een paar mislukte schoten kwam het dus niet.

Dekentje mee

En het einde? Laat ik daar maar niet over beginnen. De spanning was ver te zoeken en hoe het nou uiteindelijk met Sean afloopt is al helemaal een raadsel. Verder zal ik niet spoilen. Als je nu tóch nog van plan was om naar deze film te gaan, neem dan gelijk lekker een dekentje mee. Kun je je oogjes toedoen wanneer Sean eindeloos begint te zeveren over de liefde.

Gepubliceerd op 1 april 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.