Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Oudertypes: de fotograaf

Oudertypes: de fotograaf

Door Daniëlle

Klik. Klik. “Hè, kijk eens wat leuker! Ik weet dat het half acht ‘s ochtends is, maar je wil jezelf over twintig jaar toch niet op deze manier terugzien? - Waarom je je eerste dag van de laatste toetsweek überhaupt terug zou willen zien? Dat zul je wel begrijpen als je zo oud bent als ik! Vertrouw mijn wijsheid maar, later ben je me dankbaar. Dus, lach eens naar het vogeltje!”

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Ivo over de allergekste oudertypes. Deze keer: de fotograaf. Meer oudertypes vind je in het archief.

“Foto’s zijn de belangrijkste bezittingen die je kunt hebben. Internetpagina’s verwelken, laptops vergaan, maar foto’s zullen altijd blijven bestaan. Kijk maar naar deze boekenkast: in deze albums kun je heel jouw leven terugvinden in foto’s! Geweldig toch: van je geboorte tot je eerste keer fietsen en je eerste vriendje.

-Wat? Je wist niet dat ik een portret van jullie heb genomen? Ach, jullie zaten er zo schattig bij samen op de bank. – Nee, natuurlijk neem ik niet van elk wissewasje een foto! Ik ben niet zo’n irritante hipster die al z’n maaltijden vastlegt, zeg. Alleen de belangrijke momenten. En ja, de eerste dag van je laatste toetsweek is ook belangrijk. Dat doe je maar één keer! Tenzij je zakt natuurlijk. Maar hé, laten we daar maar niet vanuit gaan!

Fiets je na school trouwens nog even langs de fotowinkel? Ik kreeg gisteren een mailtje dat het fotoboek van november 2014 klaar is. Ik loop alweer zo ver achter! Gelukkig kon ik voor januari en februari van dit jaar vast een mooie deal maken, omdat ik zo’n trouwe klant ben. De tweede krijg ik voor de helft!

Je hebt geen idee hoeveel geluk je hebt. Vroeger was foto’s maken pas een karwei! Je moest rolletjes kopen en als die vol waren, moest je ze laten ontwikkelen bij winkel. Al dat wachten! Oh, wat duurde dat lang! Maar als ze dan eindelijk klaar waren was de verrassing des te groter, omdat je dan pas kon zien of ze gelukt waren. Stel je voor, dan had er misschien een lelijke foto bij je laatste toetsweek gestaan. En dat kun je nooit meer over doen!

Heb je enig idee hoe ik eruit zag toen ik zo oud als jij was? Nee? Ik ook nog amper. Fotograferen was toen nog duur en mijn ouders gaven er niet om. Hele delen van mijn leven ben ik kwijt, terwijl de camera ze voor eeuwig had kunnen bewaren! Daar wil ik je voor behoeden, lieverd. Dus alsjeblieft, kijk eens wat vrolijker. - Wacht, lieverd? LIEVERD? Waar ga je heen?"

Gepubliceerd op 20 april 2015

REACTIES

Chris

Chris

Wat een leuke foto!!!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.