Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oudertypes: de nieuwsfanaat

Oudertypes: de nieuwsfanaat

Door Ivo

Weet jij nou hoe dat zit? Er waren alwéér geen kranten vanmorgen. Ik heb maar weer met de klantenservice van de Persgroep aan de lijn gehangen. Ik heb het idee dat die krantenjongen liever lui dan moe is. Snap jij dat nou?

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Ivo over de allergekste oudertypes. Deze keer: de nieuwsfanaat. Meer oudertypes vind je in het archief.

Ik vind het heel belangrijk dat je 's morgens wel het AD, de Telegraaf, de Volkskrant en Dagblad van het Noorden kan lezen alvorens je naar school gaat. Als tussenoplossing kun je misschien wel het Ontbijtnieuws op TV kijken. Er gebeuren zoveel dingen in de wereld dat je niet achter kan blijven.

- Wat? Je mag niet op je mobiel zitten in de les? Ja oké, dat klopt, maar anders heb je natuurlijk niks om over te praten bij Maatschappijleer. Voor je het weet is er weer een record verbroken of is er een politieke crisis uitgebroken. Ik wil wel zeker weten dat je dat kan meenemen in die nieuwstoets van je. - Wat? Ja, ik weet dat je het ook druk hebt met andere vakken, maar later zul je me dankbaar zijn.

Ik heb ook alvast een cadeau bedacht voor je verjaardag: ik wilde je graag een krantenabonnement cadeau doen, dan heb ik er stiekem ook nog wat aan. Je wilt liever een nieuwe tablet? Oh natuurlijk, ik snap het al: dan kun je de krant digitaal lezen. Soms begrijp ik helemaal waarom je op het vwo zit: jij kan doordenken. Ik wil dan natuurlijk wel dat je die tablet al-tijd mee naar beneden neemt bij het ontbijt. Dat is goed voor je algemene ontwikkeling.

Wanneer is die nieuwstoets nou ook alweer? Eigenlijk zou er gewoon een apart vak van gemaakt moeten worden. Dat maatschappijleertoetsje wat jullie één keer per twee weken moeten maken mag zich bijna geen volwaardige toets noemen. Sowieso zijn al die andere vakken niet interessant. Wiskunde bijvoorbeeld, hoe is dat nou nog relevant in onze actuele samenleving? Je kunt beter.. Wacht even hoor, ik krijg een pushmelding."

Gepubliceerd op 6 april 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

:-D

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.