Wayne doet de Batman Challenge

Wayne doet de Batman Challenge

Door Wayne

Je ziet ze vast wel eens voorbij komen op Facebook of Twitter: fitness-challenges. Je wordt uitgedaagd om je helemaal in het zweet te werken met een wasbordje en enorme spierbundels als resultaat. Geheel tegen mijn principes in wil ik dit wel eens uitproberen. Het lijkt me immers wel wat om straks zonder problemen de boodschappen te kunnen tillen.

"JIJ? SPORTEN?!" wordt er naar mij geschreeuwd. Mijn omgeving, die tegenwoordig alleen maar bestaat uit sportschoolgangers, lacht mij hard uit als ik aankondig een fitness-challenge te gaan doen. Ik lach mee, ik lijk wel gek. Op zich wil ik best sporten, maar ik weiger te betalen voor een duur sportschoolabonnement, of een fortuin uit te geven aan gehypte eiwitshakes. Kom op nou!

Batman Challenge Week 1(C) neilarey.com | Ammenooitniet dat ik die 250 push-ups kan doen

Op Twitter zie ik dit plaatje voorbijkomen. Maart komt er aan en ik denk: 'de eerste dag van deze maand is een ideaal moment om te beginnen!'
Doe ik dat ook? Nee. Maar op 2 maart begin ik er toch echt aan. Die honderd squats gaan mij nog wel goed af, maar toen kwamen de push-ups. Oké oké, diep ademhalen, en liften, hngh, nee toch maar niet, kut. Oké, nog een keer, hngh, lukt niet, godver. Nou ja, het is wel weer mooi geweest voor vandaag. Dat denk ik ook op dag 3, dag 4 en dag 5, zodat ik in de eerste week nog niet eens aan zestig push-ups kom, in plaats van de geëiste 240. Maar daar staat tegenover dat ik wel wat extra sit-ups doe, en iedere dag één minuut planking.

Batman Challenge Week 2

Hoe het mij is overkomen weet ik ook niet. Maar ik heb een wondje gekregen op m'n stuitje, waarschijnlijk door een teveel aan sit-ups. De pijn om sit-ups te doen wordt na twintig keer ondraaglijk, maar wie niet sterk is moet slim zijn. Dus leg ik wat dubbelgevouwen handdoeken op de grond en ga door. 

De push-ups zijn nog steeds geen succes te noemen. Nog steeds kan ik er amper 25 achter elkaar doen, dus besluit ik om ze over de dag te verdelen. Ik doe er gemiddeld 130 op een dag, wat natuurlijk belachelijk veel is. Toch vind ik het resultaat wat ik ermee krijg niet geheel bevredigend. Daarom haal ik er Kettlebells bij en doe ik bovenop de Batman Challenge iedere dag minimaal 50 hammer curls.  

Batman Challenge Week 3

Wat is dat nou? Zijn dat..? Nee, schei uit. Maar toch begin ik in week 3 resultaten te zien. Als ik in de spiegel kijk zie ik zowaar een ienie-mini six-pack. Elke dag sit-ups uitoefenen blijkt zo zijn vruchten af te werpen. Alhoewel ik één avondje oversla. Ik kom om twaalf uur 's nachts thuis en moet nog een recensie schrijven over Insurgent. Het wordt twee uur en ik moet gewoon weer om half zeven op staan. Ik beloof mezelf om de gemiste oefeningen later in te halen. Dat betekent wel 230 sit-ups achter elkaar. En ja, dat is me gelukt, maar probeer iemand dat maar eens te laten geloven.

Batman Challenge Week 4

De standaarddeviatie van x is 7,54 en oh shit, ik moet nog push-ups doen. De toetsweek is aangebroken en ik zit met m'n hoofd in de boeken. Ik moet prioriteiten stellen, ik heb immers geen zin om onvoldoendes te halen. Maar ik heb ook geen zin om ineens van m'n fitness-regime af te stappen. Het gevolg is dat ik tot elf/twaalf uur 's nachts aan het leren ben en daarna nog de benodigde aantal sportoefeningen uitvoer. Het is slopend, zeker met de korte nachtjes. Maar als in een wonder lukt het me om voldoendes te scoren én tijd vrij te maken voor het sporten.

Resultaat

Voor ik het weet is het alweer 1 april. Ik ben klaar met de Batman fitness-challenge en ik doe een vreugdedansje in m'n kamer. Maar wat heb ik er eigenlijk echt aan overgehouden? Nou, eigenlijk bar weinig. De omtrek van m'n armspieren zijn slechts met een paar millimeter gegroeid. M'n buikspieren zijn nog steeds nauwelijks zichtbaar en van die squats heb ik eigenlijk ook niet veel van gemerkt. Spieren kweken binnen dertig dagen lukt misschien bij anderen, maar niet bij mij. Maar dat betekent niet dat ik zomaar opgeef omdat er nog geen resultaat is, de volgende staat alweer voor april in de planning:

(c) neilarey.com | Wonderbaarlijk heb ik hier wel motivatie voor

Gepubliceerd op 25 april 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

hoi ik ben koalo dik

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.