Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Face Your Fears

Face Your Fears

We zijn allemaal wel eens bang. Voor iets kleins, iets groots, iets wat er eigenlijk niet toe doet, iets wat nooit gebeuren zal of iets wat al gebeurd is. Ik doe altijd alsof ik alles aandurf, maar ook ik ben soms echt een schijterd. Ik ben als de dood voor muizen, bijvoorbeeld. 

Maar het is nergens voor nodig. Bang zijn maakt je alleen maar banger. Wij - scholieren, tieners, mensen, wezens, organismen - zijn nog wel het bangst voor onze eigen angst. Dat moet stoppen. Om iedereen een geheugensteuntje te geven heb ik dit liedje geschreven. Overwin je angsten, voordat ze jou overwinnen.

Tumblr-fobieën 

Naast mijn muizenfobie heb ik soms ook levensfobie (= dat ik soms bang ben voor wat er allemaal mis kan gaan in het leven en zo). En daarnaast heb ik last van anuptafhobia, kakorrhaphiophobia, thantophobia, philophobia, nochocofobia en virginitiphobia.






 

 


 

Bijbel

Maar goed, in de bijbel staat zo'n 365 keer: 'Wees niet bang'. Dat is een reminder voor elke dag, dus uhm... Face your fears, before they face you. 

Gepubliceerd op 2 maart 2015

REACTIES

S.

S.

Wauwwauwwauw. Dit is echt heel mooi.

9 jaar geleden

Lisette

Lisette

20 dagen te laat met reageren (forgive me) maar thanks a lot <3

9 jaar geleden

Chris

Chris

Ik ben afgelopen weekend een speciale nachtroute gaan lopen in Drenthe. Ik heb altijd geroepen dat ik voor geen miljoen in het donker een bos in ga, maar nadat ik het eerste spannende kwartiertje had overleefd, werd het beter. En zelfs leuk! En zo is het maar net met angst: zie hem onder ogen, dan neemt hij bijna altijd af :-)

9 jaar geleden

Lisette

Lisette

Inderdaad Chris! You faaaced your fear, before it faced you.

9 jaar geleden

Jorieke

Jorieke

Wauw, de tekst en die videoclip zijn echt loeisterk gemaakt. Hulde!

9 jaar geleden

Lisette

Lisette

Superbedankt! :D

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.