Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oudertypes: de logische ouder

Oudertypes: de logische ouder

Door Daniëlle

“Zit je nou alweer een beetje op de bank te hangen? Wat een onzin, ga toch eens wat doen! Er zijn toch genoeg dingen te doen? Lees de krant, pak de fiets, ga boodschappen doen! Of ga een balletje trappen met je vrienden. Genoeg mogelijkheden. Verveling, pff, dat is toch helemaal niet logisch!”

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Ivo over de allergekste oudertypes. Deze keer: de logische ouder. Meer oudertypes vind je in het archief.

“Heb je trouwens geen huiswerk te maken? Of misschien een toets te leren? Ja? Ook al zoiets onlogisch! Je weet dat je een onvoldoende haalt als je niet gaat leren, en toch blijf je hier als een zoutzak zitten. Dat is toch raar? Ja, het zal wel aan mij liggen, maar ik snap het niet.

Jullie tieners zijn sowieso maar een apart volkje. Belangrijke dingen, zoals school, daar gooien jullie met de pet naar. In plaats daarvan zitten jullie de hele dag op die telefoontjes. Zelfs op verjaardagen kunnen jullie er niet van af blijven! Wat is er nou leuk aan om naar zo'n schermpje staren als je in gezelschap bent? Je kunt toch met mensen práten? 

Die telefoons zorgen alleen maar voor gedoe. Eerst moesten ze steeds kleiner, toen moest er internet op en nu worden ze steeds weer groter. En dan heb je nog de uitklapmodelletjes die vervangen werden door uitschuiftelefoons en nu is alles weer touch screen. Ik word er helemaal horendol van! Je hebt net een jaartje een nieuwe, maar straks begin je vast alweer te zeuren dat hij achterhaald is en je écht een nieuwe nodig hebt. Ik doe toch ook al jaren met mijn Nokia? - Nee, die komt niet uit het jaar nul, hij komt uit 2000.

Nou ja, het gaat me toch niet lukken wat verstand in dat hoofd van jou te praten. Ik stel voor dat je maar eens wat nuttigs gaat doen. Dan hoef ik niet langer mijn hoofd te breken over hoe je de hele dag zo doelloos bezig kunt zijn.”

Gepubliceerd op 9 maart 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

wat een h*m*

9 jaar geleden

D.

D.

hij heeft geen leven haha

9 jaar geleden

M.

M.

jeeeeeh, jullie hebben mijn voorstel gedaan. c-:
Wat dacht je van het hyperactieve oudertype? Die altijd alles wil doen waar jij geen tijd voor hebt? Of het oudertype dat liever lui dan moe is en zich geen reet bekommert om wat jij doet?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.