Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dit zijn de twaalf beste verhalen

Dit zijn de twaalf beste verhalen

Door Chris

Maar liefst 240 verhalen zijn er ingezonden voor Mijn Kort Verhaal, de schrijfwedstrijd voor middelbare scholieren, georganiseerd door Scholieren.com, 9292 en Bulkboek.nl. Met veel plezier hebben we al deze verhalen doorgelezen en teruggebracht naar een behapbaar aantal van twaalf, waarbij veel ontvoeringen, kapingen, zelfmoorden en andere sterfgevallen ter land, ter zee en in de lucht, zijn gesneuveld.

Benieuwd naar de twaalf genomineerden voor de Juryprijs? Hier komen ze - in willekeurige volgorde!

1. Jana van Rossum - De Javaan
2. Linde Dercon - De luchtballon
3. Ilse Schouten - Te laat
4. Romy van Dongen - De pelgrimstocht
5. Jelte van der Heide - De leeuw en ik
6. Iris Maes - Te veel
7. Joske Mesters - Unterwegs
8. Zoë Dings - Vlieger boven Damascus
9. Tessa Junggeburth - Run Away
10. Imme Garrelfs - Graffiti
11. Celine Haring - Op het juiste spoor
12. Anoniem - De plek waar we naartoe gaan

Publieksprijs

Op het juiste spoor van Celine Haring is niet alleen in de race voor de Juryprijs, maar ook voor de Publieksprijs: het verhaal dat de meeste stemmen krijgt. Ook het verhaal Robenburg van Zoë Goldman is een grote kanshebber voor deze Publieksprijs. Stemmen op de verhalen kan nog tot vrijdag 20 februari, 16:00. Dus ga snel naar de website en stem op jouw favoriet!

Prijsuitreiking

Zaterdag 21 februari vindt om 16:30 de prijsuitreiking plaats in de Linnaeus Boekhandel te Amsterdam. De jurywinnaar en publiekswinnaar zullen dan beiden hun winnende verhaal voordragen. Iedereen is hierbij welkom.

Gepubliceerd op 17 februari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.